World Cup Eliminator #1 | Jeroen van Eck wordt derde in Volterra!

6 May 2017 — Jan Geys

De Fransman Lorenzo Serres was vandaag in het Italiaanse Volterra de beste in de eerste manche van de vernieuwde wereldbeker eliminator 2017. In de finale versloeg hij onder meer de Nederlander Jeroen van Eck, die derde werd.

Foto@Jason Joyce Ghijs / City Mountainbike

Voor deze eerste manche van de uit zijn as herrezen world cup Eliminator trokken de deelnemers naar het Toscaanse Volterra. In de openingstijdrit reed de Fransman Lorenzo Serres naar de snelste tijd van de ‘slechts’ 23 deelnemers. De Nederlander Jeroen van Eck, de enige vertegenwoordiger uit de Benelux, reed daarin naar de vierde tijd.

Uiteindelijk zou het in de finale gaan tussen volgend viertal: Lorenzo Serres, Mingorance Fernández Alberto, Federico Mandelli en Jeroen van Eck. Ook in de finale stond er echter geen maat op de Fransman en Lorenzo Serres haalde het voor de Spanjaard Mingorance Fernández. De Nederlander Jeroen van Eck eindigde als derde voor de Italiaan Federico Mandelli. De kleine finale werd gewonnen door de Duitser Simon Gegenheimer.

Foto@Jason Joyce Ghijs / City Mountainbike

Lorenzo Serres viert op het podium zijn overwinning en mag als leider naar de volgende manche in het Amerikaanse Columbus, een manche die op 3 en 4 juni plaatsvindt. Hopelijk zullen er daar meer deelnemers aan de start staan dan vandaag in Volterra, waar zelfs geen wedstrijd voor de dames plaatsvond, zodat ook deze tweede poging om een wereldbeker Eliminator uit de grond te stampen geen stille dood zal sterven.