World Cup Lenzerheide niet in augustus, wel in de herfst?

Door Jan Geys -

  • Sport

World Cup Lenzerheide niet in augustus, wel in de herfst?

Na de vele afgelastingen van de voorbije maanden, gaande van wereldbekermanches tot de Olympische Spelen, hadden vele mountainbikers hun hoop gevestigd op het weekend van 14 tot 16 augustus om elkaar in Lenzerheide voor het eerst in de ogen te kijken. Maar nu heeft ook het Zwitserse skioord laten weten dat men op zoek gaat naar een nieuwe datum.

Reden hiervoor is dat de Zwitserse Bondsraad beslist heeft dat er tot eind augustus 2020 geen grote evenementen met meer dan 1000 personen mogen plaatsvinden in het Alpenland. Lenzerheide wil nog niet definitief de handdoek in de ring gooien en gaat samen met de UCI op zoek naar een oplossing.

Een World Cup MTB achter gesloten deuren?

“Samen met de UCI, onze partners en de autoriteiten werken we onvermoeibaar aan het vinden van een oplossing. Mogelijk wordt de wedstrijd uitgesteld naar de herfst van 2020”, aldus organisator Christoph Müller. “Alle opties worden bekeken op hun technische en financiële haalbaarheid, ook een wedstrijd zonder publiek die wel op TV zou worden uitgezonden”, eindigt Müller. Eind mei zou hieromtrent meer duidelijkheid moeten zijn.

DoorJan Geys