World Cup MTB Mont-Sainte-Anne: Zuid-Afrikaanse winst bij de beloften

Sport
14 August 2018 — Jan Geys

Zuid-Afrika heeft eindelijk een opvolger voor de betreurde Burry Stander. In het Canadese Mont-Sainte-Anne wist Alan Hatherly immers de beloftenwedstrijd naar zijn hand te zetten. Bij de vrouwen ging de zege nog maar eens naar de onvermijdelijke Sina Frei.

Begin dit jaar zat Alan Hatherly nog in zak en as toen hij bij een val in een Zuid-Afrikaanse MTB-meerdaagse zijn beide polsen brak. Hatherly vierde zijn comeback met een bronzen medaille in de Commonwealth Games en ook in de World Cup MTB liet hij al mooie dingen zien. Zo werd hij dit jaar nog derde in Nove Mesto. De kers op de taart ontbrak echter nog, maar nu heeft hij dus zijn eerste succes in de wereldbeker mountainbike op zak.

Samen met Joshua Dubau en Christopher Blevins trok Hatherly in de aanval. Dubau viel letterlijk weg uit de kopgroep en in de laatste ronde smeet de Zuid-Afrikaan al zijn krachten op tafel om Blevins bergop uit het wiel te rijden. Het plannetje lukte en de technisch sterkere Amerikaan wist niet meer terug te komen. Hatherly haalde het voor Blevins en de verrassende Mexicaan Jose Gerardo Ulloa Arevalo (foto). David Nordemann werd mooi vierde en Simon Andreassen sloot de top vijf af. Pierre de Froidmont eindigde als dertiende.

De Fransman Joshua Dubau nam in Mont-Sainte-Anne de witte leiderstrui in de WB-tussenstand over van de afwezige Noor Petter Fagerhaug. Dubau verdedigt over twee weken in eigen land (La Bresse) een voorsprong van 10 punten op de Noor. Ook de Zwitser Filippo Colombo is nog niet uitgeteld.

Uitslag Wereldbeker MTB Mont-Sainte-Anne 2018 heren-beloften:

Download (PDF, 132KB)

Vrouwen U23

Geen verrassingen bij de vrouwen U23. Wereldkampioene Sina Frei haalde het nog maar eens voor haar rivales Evie Richards en Malene Degn. Marika Tovo en Nicole Koller maakten de top vijf compleet.

Uitslag Wereldbeker MTB Mont-Sainte-Anne 2018 vrouwen-beloften:

Download (PDF, 128KB)

Foto’s copyright Michal Cerveny