World Cup MTB Vallnord: Nino Schurter terug op één!

Door Jan Geys -

  • Sport

World Cup MTB Vallnord: Nino Schurter terug op één!

Wereldkampioen Nino Schurter heeft in Vallnord opnieuw de macht gegrepen in de wereldbeker MTB. In een spannend slot wist hij zijn landgenoot Mathias Flückiger in de sprint in de luren te leggen. Maar het beeld van de dag was misschien wel het moment waarop koploper Ondrej Cink naar zijn borststreek greep en in de feedzone even in de remmen kneep, daarmee een mogelijke zege uit handen zag glippen.

Foto copyright UCI Mountainbike / Michal Cerveny

Het is voor de 31ste keer dat Schurter de beste is in een World Cup MTB en hij neemt meteen ook de witte leiderstrui over van de afwezige Mathieu van der Poel in de tussenstand van de wereldbeker. Mathias Flückiger werd tweede, Henrique Avancini derde. Gerhard Kerschbaumer, de winnaar van vorig jaar, mocht als vierde mee op het podium. De Fransman Jordan Sarrou eindigde als vijfde.

Met Jens Schuermans (14de) en Kevin Panhuyzen (19de) eindigden er twee Belgen in de top twintig. Milan Vader (25ste), Wout Alleman (44ste), Rob Vanden Haesevelde (72ste) en Erno McCrae (79ste) waren de andere renners uit de Benelux in de uitslag.

In de tussenstand van de wereldbeker leidt Nino Schurter met 80 punten voorsprong op Mathias Flückiger en 135 punten op Mathieu van der Poel, die volgende week in Les Gets wel weer van de partij zal zijn.

Uitslag wereldbeker MTB Vallnord 2019 mannen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2019/07/valn_xco_me_results_y.pdf”]

DoorJan Geys