World Cup Shorttrack Vallnord: Avancini steekt Van der Poel de loef af

Sport
13 July 2018 — Jan Geys

Geen nieuwe shorttrack-overwinning voor Mathieu van der Poel in Vallnord. De Nederlander beet in de sprint tegen de Braziliaan Henrique Avancini in het Andorrese stof. Bij de vrouwen ging de zege voor het eerst sinds de oprichting van de World Cup shorttrack niet naar Annika Langvad, maar wel naar de Zwitserse Alessandra Keller.

Na een toch wel zeer korte shorttrack wedstrijd van net geen twintig minuten, ging bij de heren een select groepje de laatste rechte lijn in. Daarbij ook Mathieu van der Poel, die dit seizoen al twee sprintzeges in de shorttrack op zak heeft. Maar het was niet Van der Poel die nog over het beste eindschot beschikte, maar wel de Braziliaan Henrique Avancini.

Van der Poel strandde op plaats twee en de Italiaan Gerhard Kerschbaumer eindigde als derde. Nino Schurter en Luca Braidot vervolledigden de top vijf.

Bij de vrouwen werd de hegemonie van Annika Langvad in de World Cup Shorttrack voor het eerst dit seizoen doorbroken. Langvad had namelijk gaan antwoord in huis tegen de aanval van de Zwitserse Alessandra Keller die solo over de meet kwam.

Annika Langvad reed voor wat ze waard was en werd mooi tweede. De pijnlijke pols van vorige week in Val di Sole lijkt zo alweer vergeten. In de sprint om de tweede plaats was ze sneller dan de Hongaarse Barbara Benko, die derde werd. Jolanda Neff en Emily Batty eindigden op de vierde en vijfde plek.

Belgisch kampioene Githa Michiels kende een rotslechte start en reed de eerste ronde helemaal achteraan in het deelnemersveld rond. Michiels gaf eerder dit seizoen al een keertje aan dat de shorttrack haar niet meteen ligt, maar het hoofd laten hangen deed ze niet, integendeel. Ronde na ronde schoof ze op om uiteindelijk nog als twaalfde te eindigen, ruimschoots binnen de top 16 en zondag goed voor een startpositie op de tweede rij.

Op die startrij krijgt ze het gezelschap van Anne Tauber, want de Nederlandse eindigde nog net in de top tien. Pauline Ferrand-Prévot finishte niet en zal zondag dus op de derde rij moeten starten, net zoals Gunn-Rita Dahle die niet van start ging.

Uitslag World Cup Shorttrack Vallnord 2018 Elite heren:

Download (PDF, 108KB)

Uitslag World Cup Shorttrack Vallnord 2018 Elite vrouwen:

Download (PDF, 107KB)