World Cup U23 Lenzerheide: top tien voor Vader en Alleman

Sport
9 July 2017 — Jan Geys

De Estse wereldbekerleider Martins Blums behaalde in het Zwitserse Lenzerheide zijn eerste World Cupzege en verstevigt daarmee ook zijn leidersplaats in de tussenstand van de wereldbeker. Achter hem reden ook Milan Vader en Wout Alleman een dijk van een wedstrijd op de plaats waar in 2018 de wereldkampioenschappen XCO zullen plaatsvinden. Bij de dames U23 ging de zege naar de Amerikaanse Kate Courtney.

Snelste starter vandaag was de Deen Simon Andreassen, die vorige week al de beste was in Vallnord. Ook Milan Vader nam een sterke start en kwam als vijfde door na de eerste ronde. Waar Andreassen door pech achteruit geslagen werd, de Deen zou pas als 25ste finishen, zou Vader wel heel de dag vooraan meedraaien.

Wout Alleman daarentegen kende een mindere start en was meteen op achtervolgen aangewezen. Pas in de zesde ronde kon Alleman terug de top tien induiken toen hij samen met de Noor Petter Fagerhaug aansluiting vond bij Milan Vader en Raphael Gay. Met zijn vieren gingen ze de strijd aan voor de zesde plaats, een strijd die de sterke Noor, ook al winnaar in Nove Mesto, naar zijn hand wist te zetten. Milan Vader werd op 2’03” van winnaar Blums knap zevende, zeven seconden later gevolgd door Wout Alleman. Voor zowel Vader als Alleman was dit meteen ook het beste resultaat van dit seizoen in een World Cup.

Winnaar Blums werd op het podium geflankeerd door de Duitser Maximilian Brandl en de Italiaan Nadir Colledani. Sebastian Fini en Vlad Dascalu vervolledigden de top vijf. Blums vergroot door zijn zege zijn voorsprong in de tussenstand van de wereldbeker en telt nu 57 punten voorsprong op de Italiaan Colledani. In die tussenstand vinden we Alleman terug op de 13de plaats en Vader op de 17de.

Ook de Belg Pierre De Froidmont reed een mooie wedstrijd en eindigde op de 17de plaats, op zijn beurt gevolgd door David Nordemann (18de). Iets dieper in de uitslag vinden we nog Quinten Hermans (36ste), Erno McCrae (55ste) en Jochen De Vocht (80ste) terug.

De uitslag:

Download (PDF, 94KB)

Bij de dames U23 zagen we dezelfde drie namen vooraan als tijdens de vorige World Cups dit seizoen. De Amerikaanse Kate Courtney trok echter opnieuw de zege naar zich toe, nadat ze in Albstadt en Vallnord respectievelijk Evie Richards en Sina Frei voor zich moest dulden. In de derde ronde schudde Courtney haar beide rivales uit het wiel om aan haar winnende solo te beginnen. Sina Frei moest in eigen land tevreden zijn met de tweede plaats en Evie Richards werd één minuut later derde. De Nederlandse Sophie von Berswordt werd 18de.

Courtney verstevigt door deze zege haar leidersplaats in de tussenstand van de World Cup U23.

De uitslag:

Download (PDF, 81KB)

De resultaten van de elites vind je hier: HerenDames