World Cup XC #1 Nove Mesto: Loana Lecomte zorgt voor Franse verrassing!

Sport
1 October 2020 — Jan Geys

De eerste World Cup XCO van 2020 kreeg bij de vrouwen een verrassende winnares. Niet de verwachte favorieten als Kate Courtney, Jolanda Neff, Jenny Rissveds of Anne Terpstra gingen er met de bloemen lopen, maar wel de Française Loana Lecomte!

Lecomte toonde de voorbije maanden in kleinere wedstrijden al dat het met de conditie meer dan snor zat en ook tijdens de shorttrack van afgelopen dinsdag eindigde ze mee voorin. Maar dat ze meteen haar eerste World Cup XCO bij de elites zou winnen, had niemand verwacht.

In het begin van de wedstrijd leek haar landgenote Pauline Ferrand-Prévot nog over de beste papieren te beschikken om de wedstrijd naar haar hand te zetten, maar iets over halfweg nam Lecomte over om resoluut naar de overwinning te rijden.

Achter Lecomte had Ferrand-Prévot een flinke kluif aan Anne Terpstra en de Nederlandse kampioene bleek uiteindelijk ook sterk genoeg om PFP de tweede plek te ontfutselen.

Lena Gerault en het nog maar 20-jarige toptalent Laura Stigger maakten het podium compleet. Ook voor Stigger was het haar eerste deelname aan een wereldbeker bij de elites.

Githa Michiels, Anne Tauber en Sophie von Berswordt moesten vandaag tevreden zijn met een rol in de schaduw, zij werden respectievelijk 30ste, 41ste en 53ste.

Uitslag wereldbeker MTB Nove Mesto 2020 vrouwen:

Download (PDF, 167KB)

Foto’s copyright Andreas Dobslaff / Vojomag