World Cup XC Mont-Sainte-Anne: vijf op vijf voor Nino Schurter!

Sport
6 August 2017 — Jan Geys

Nino Schurter zette ook in Mont-Sainte-Anne zijn tot hiertoe perfecte seizoen verder door er zijn vijfde wereldbeker crosscountry van het seizoen te winnen. De wereldkampioen verzekerde zich in Canada meteen ook van de eindzege in de wereldbeker. Stéphane Tempier en Gerhard Kerschbaumer waren de dichtste achtervolgers terwijl Jens Schuermans 21ste werd.

Met zijn vijfde wereldbekerzege op rij, wat niemand hem ooit heeft voorgedaan, blijft Nino Schurter dit seizoen ongeslagen in de World Cup. Naast het dagsucces verzekerde Schurter zich in Mont-Sainte-Anne meteen ook van de eindzege in de wereldbeker, en dat met nog één wedstrijd te gaan.

De Fransman Stéphane Tempier, die vorige week nog pech kende tijdens het Europees kampioenschap XC, werd tien seconden later tweede, terwijl de Italiaan Gerhard Kerschbaumer nog op het allerlaatste moment de derde plaats afsnoepte van Titouan Carod. Maxime Marotte vervolledigde even later de top vijf.

Julien Absalon werd bij zijn comeback in de World Cup dertiende, niet meteen het resultaat waar hij op gehoopt had, maar belangrijker nieuws was dat de Fransman voor de start liet uitschijnen dat hij ook in 2018 nog deel zal uitmaken van het peloton.

Met Jens Schuermans en Michiel van der Heijden stonden er slechts twee renners uit de Benelux aan de start in Mont-Sainte-Anne en het was Jens Schuermans die met een 21ste plaats onze beste vertegenwoordiger werd. Michiel van der Heijden werd 37ste.

De uitslag:

Download (PDF, 87KB)

Update: ons uitgebreid fotoverslag van de wereldbeker XC in Mont-Sainte-Anne vind je hier: www.vojomag.nl/world-cup-xc-mont-sainte-anne-schurter-en-belomoina-stellen-eindzege-veilig