World Cup XC: Schurter onklopbaar in Vallnord

2 July 2017 — Jan Geys

Nino Schurter is duidelijk een maatje te groot voor de rest. Bij afwezigheid van Julien Absalon en Jaroslav Kulhavy en met een Mathieu van der Poel die duidelijk in mindere doen was dan in Albstadt, reed de Zwitser solo naar de zege. Achter hem leverden Mathias Flückiger en Jordan Sarrou een felle strijd voor de tweede plaats en werd de Belg Jens Schuermans knap vijftiende.

Al in de eerste ronde zagen de tegenstanders van Nino Schurter de olympische kampioen steeds kleiner worden. De voorsprong was nooit echt heel groot, maar zijn succesvolle solo bewijst dat de Zwitser niet echt veel tegenstand ondervond in Vallnord. Al in de openingsronde zagen we dat Mathieu van der Poel, die zich op het laatste moment nog inschreef, duidelijk in mindere doen was dan in Albstadt. Van der Poel zakte steeds dieper weg in het peloton en gaf er zelfs de brui aan.

De strijd voor de tweede plaats tussen Matthias Flückiger en Jordan Sarrou was gelukkig wel spannender en het was uiteindelijk Flückiger die de strijd won. Beste Belg werd Jens Schuermans, die een schitterende 15de plaats behaalde in Vallnord! Afspraak morgen voor onze ‘Best of’!

Download (PDF, 91KB)