World Cup XC Val di Sole: Tempier valt aan, maar Schurter wint!

Sport
27 August 2017 — Jan Geys

De grote vraag voor de start van de laatste wereldbeker XC van 2017 was of Nino Schurter een Grand Slam zou lukken door alle World Cups XC van dit seizoen te winnen? Stéphane Tempier was in ieder geval vastbesloten om daar een stokje voor te steken en de Fransman van het Bianchi-team dwong de Zwitser zelfs even in de fout. Schurter sloeg in de slotronde echter ongenadig toe en realiseerde een perfecte zes op zes! Julien Absalon eindigde op korte afstand van dit duo als derde. In afwachting van ons uitgebreid fotoalbum geven we hier al de uitslag mee van de wedstrijd bij de mannen:

Wat een wedstrijd! Nino Schurter is het gewoon om de wedstrijd te domineren, maar in Val di Sole werd hij fameus op de proef gesteld door Stéphane Tempier.

Toch moest Tempier in de laatste ronde een ontketende Nino Schurter laten gaan. De Zwitser gaat dan ook de geschiedenis in als de eerste die in het mountainbiken een Grand Slam lukt, met andere woorden in één seizoen alle World Cups XC winnen. Stéphane Tempier kan niet anders dan toegeven dat de Zwitser veel te sterk is …

Ook Julien Absalon reed een mooie wedstrijd. Gestart met het nummer 14 eindigde hij finaal als derde, voor Jaroslav Kulhavy en Lars Forster.

Jens Schuermans nam een goede start en wist zich gedurende drie ronden op de 13de plaats te nestelen, alvorens het licht even uitging en hij finaal terugzakte naar de 25ste plaats. Hans Becking was op de 18de plaats de beste vertegenwoordiger van de Benelux, voor Jens Schuermans, Michiel van der Heijden (38ste), Kevin Panhuyzen (43ste), Bart De Vocht (48ste) en Robin Vanden Abeele (74ste).

Tot spoedig voor ons uitgebreid fotoalbum!

World Cup XCO Val di Sole: de uitslag bij de heren

Download (PDF, 90KB)

De uitslag bij de dames vind je hier: www.vojomag.nl/news/world-cup-xc-val-di-sole-daar-is-jolanda-neff-weer