World Cup XCO Vallnord: Luca Braidot pakt tweede zege op rij

Sport
17 July 2022 — Jan Geys

Het geluk is aan Luca Braidot momenteel, de Italiaan won in Vallnord voor het tweede weekend op rij een World Cup MTB! Voor Belgisch kampioen Jens Schuermans was er een mooie achtste plaats weggelegd.

Na een blitzstart van Victor Koretzky werd er in schuifjes een kopgroep van vijf gevormd. Waren mee met de Fransman: Jordan Sarrou, Luca Braidot, Vlad Dascalu en David Valero. Voor Nino Schurter en Alan Hatherly ging het in die eerste ronde veel te snel.

Terwijl David Valero rondenlang het tempo bepaalde, kon Schurter de achterstand terugbrengen naar een vijftiental seconden. Zonder een echte versnelling vooraan, moesten Sarrou en Koretzky de rol lossen in de kopgroep. Net op het moment dat Schurter aanstalten maakte om na een knappe inhaalrace terug de aansluiting te maken met de drie overgebleven renners vooraan, zag Vlad Dascalu in de voorlaatste ronde zijn kans schoon.

Het leek erop dat de Roemeen zijn aanval perfect had getimed, want niemand had een antwoord in huis. Dascalu leek op weg naar een eerste wereldbekersucces maar een mechanisch probleem deed hem in de slotronde alsnog de das om waardoor plots Braidot, net zoals vorige week, zich weer in winnende positie bevond.

Valero had niet meer de benen om aan te dringen en Schurter was allang blij dat hij de top drie was binnengereden, en dus pakte Braidot in Vallnord zijn tweede zege op rij. Meteen een revanche voor vrijdag toen hij in de shorttrack in winnende positie lag tot zijn ketting van zijn tandwielen sprong.

Na Braidot en Valero sleepte Schurter de derde plaats binnen, voor een ontgoochelde Vlad Dascalu en Jordan Sarrou. Vital Albin en Titouan Carod eindigden als de nummers zes en zeven, voor Jens Schuermans die achtste werd. Luca Schwarzbauer en Joshua Dubau maakten de top tien compleet. Voor Pierre de Froidmont was er in Andorra een 16de plaats weggelegd, voor David Nordemann een 34ste.

Uitslag World Cup XCO Vallnord 2022 mannen:

Download (PDF, 229KB)

Tussenstand World Cup XCO mannen:

Download (PDF, 236KB)

Meer over de World Cup XCO in Vallnord hier: www.vojomag.nl/?s=vallnord