Worlds marathon: regenboogtrui voor Langvad en Lakata

Door Jan Geys -

Worlds marathon: regenboogtrui voor Langvad en Lakata

Op het zeer snelle parkoers van het Duitse Singen behaalden Annika Langvad en Alban Lakata respectievelijk hun vierde en derde wereldtitel XCM. Mathieu van der Poel greep net naast het podium en won de sprint voor de vierde plaats van de Tsjech Jaroslav Kulhavy.

De dames openden het bal en Annika Langvad (die reeds in 2011, 12 en 14 de beste was) haalde het in de sprint voor de Duitse Sabine Spitz. Gunn-Rita Dahle eindigde acht seconden later als derde. De uittredende wereldkampioene, Jolanda Neff, werd vierde. Alice Pirard werd mooi 12de en was daarmee de beste renster uit de Benelux. Ook Hielke Elferink (33ste), Laura Turpijn (44ste), Sara Michielsens (64ste) en Linja de Jonge (66ste) haalden het einde van dit WK.

Ook bij de heren moest een sprint beslissen over wie met de regenboogtrui naar huis mocht gaan. De Oostenrijker Alban Lakata haalde het voor uittredend wereldkampioen Tiago Ferreira en zijn landgenoot Daniel Geismayr.

Een kleine drie minuten later werd Mathieu van der Poel vierde voor Jaroslav Kulhavy, Nicola Rohrbach en Hans Becking. Op de plaatsen 16, 17 en 18 eindigde het Belgische trio Roel Paulissen, Frans Claes en Sébastien Carabin. Ook Jasper Ockeloen (36ste), Roel Verhoeven (63ste), Bas Peters (65ste), Rob van der Werf (74ste), Tim Smeenge (81ste), Robbert de Nijs (83ste), Bram Saeys (87ste), Stijn Van Boxsteal (90ste), Thom Bonder (98ste), Mathias Cloostermans (99ste) en Gunter Willems (109de) haalden het einde.

Wereldkampioenschap Marathon 2017: uitslag heren – uitslag dames

DoorJan Geys