Yana Belomoina zegt af voor Stellenbosch

Door Jan Geys -

  • Sport

Yana Belomoina zegt af voor Stellenbosch

Yana Belomoina, de eindwinnares van de World Cup MTB 2017, zal niet van start gaan in de eerste UCI Mercedes Benz World Cup in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch. Belomoina voelt zich nog niet klaar om de competitie te hervatten nadat ze door een beenblessure achterstand heeft opgelopen in haar voorbereiding naar het nieuwe seizoen toe.

Het was haar team, CST-Sandd-American Eagle, dat vandaag het slechte nieuws naar buiten bracht dat Yana Belomoina niet van start zal gaan in de eerste wereldbeker MTB van het nieuwe seizoen. De Oekraïense liep afgelopen winter bij een ongelukkige val een beenblessure op. Hierdoor begon ze later dan voorzien aan haar trainingen voor het nieuwe seizoen. Eerder gaf ze ook al forfait voor de wedstrijden van de Cyprus Sunshine Cup.
Belomoina vertoeft momenteel nog steeds op Cyprus waar ze zich klaarstoomt voor haar eerste wedstrijd van het seizoen. Die eerste wedstrijd wordt nu de Premantura Rocky Trail in het Kroatische Pula op 7 april.

Yana Belomoina: “Ik had gehoopt om tijdig fit te raken voor de eerste world cup MTB in Stellenbosch, maar dat was te optimistisch. Ik wil me steeds 100% kunnen geven in een wedstrijd, maar dat is momenteel niet mogelijk. Daarom heb ik beslist om deze eerste wereldbeker van mijn programma te schrappen en me volledig te focussen op mijn herstel.”
Teammanager Bart Brentjens vindt het jammer dat Yana forfait moet geven voor Stellenbosch maar “we respecteren haar beslissing. Yana werkt hard om tegen begin april fit te raken en we kijken al uit naar haar eerste wedstrijd.”

DoorJan Geys