Zuid-Afrikaanse eindwinst in Crocodile Trophy

Sport
20 October 2019 — Jan Geys

Op het strand Four Mile Beach van Port Douglas kwam een einde aan de Crocodile Trophy 2019. De Zuid-Afrikaan Alan Gordon zette er zijn eindzege nog wat extra in de verf door ook de slotrit achter zijn naam te schrijven.

De slotrit van de 25ste Crocodile Trophy, een individuele tijdrit van 34 kilometer, ging van start bij Hartley’s Crocodile Adventure, een natuurreservaat met … hoe kan het ook anders krokodillen!

Klassementsleider Alan Gordon klokte daarin met een tijd van 1u25’14” de snelste chrono. Hij verzekerde zich daarmee van de eindwinst in de Crocodile Trophy als eerste Zuid-Afrikaan ooit.

Meervoudig ritwinnaar Bart Classens verdedigde in de tijdrit zijn derde podiumplaats, maar moest na afloop vaststellen dat de Spanjaard Brandan Marquez Fernandez het in de rit tegen de klok beter had gedaan en in extremis nog over hem wipte in het klassement. Marquez Fernandez werd dus derde, de Australiër Michael England eindigde als tweede.

Classens eindigde uiteindelijk als vierde in de eindstand, maar neemt wel vier ritzeges mee naar huis. Eerder deze week won hij al drie ritten en ook de voorlaatste rit zette hij in een sprint met vijf naar zijn hand. Na Classens eindigden met Stijn Van Boxstael (5de) en Bram Saeys (6de) nog twee renners uit de Benelux in de top tien. Met zijn zesde plaats kroonde Bram Saeys zich tot de beste amateurrenner.

Bij de vrouwen ging de eindzege naar de Oostenrijkse Angelika Tazreiter die knap als elfde eindigde in de eindstand.

De volledige uitslagen van de Crocodile Trophy 2019 vind je hier: my2.raceresult.com/109975/results?lang=en

Foto’s copyright Regina Stanger