Zwitser Martin Fanger tekent bij Belgische KTM-Bike Vision

Door Jan Geys -

  • Sport

Zwitser Martin Fanger tekent bij Belgische KTM-Bike Vision

Het Belgische KTM-Bike Vision heeft met de Zwitser Martin Fanger een zeer ervaren rot binnengehaald met het oog op het nieuwe seizoen. Fanger scoorde in het verleden zowel in de wereldbekers crosscountry als in marathonwedstrijden mooie resultaten.

Het KTM-Bike Vision Team slankt voor het komende seizoen wat af. Van 14 renners in 2018 gaat het naar slechts 8 in 2019. Maar dat betekent niet dat het team aan kwaliteit moet inboeten, integendeel. Met de Zwitser Martin Fanger werd er een heuse internationale subtopper binnengehaald. De 30-jarige Fanger reed in het verleden zowel in de crosscountry als in marathons naar enkele mooie resultaten. Zo werd hij in 2016 nog vierde tijdens het Europees kampioenschap XC en zesde in de wereldbeker MTB van Vallnord. Met nog wat podiumplaatsen in Zwitserse bekerwedstrijden en een zevende plaats in de Cape Epic kan hij al heel wat adelbrieven voorleggen.

Toch was het ook voor Fanger niet makkelijk om tussen al de Schurters van zijn land een team te vinden. Tussen 2013 en 2016 reed de Zwitser nog in dienst van het BMC-team, maar de laatste twee seizoenen reed hij voor het kleinere Team Price Bikes. In 2019 komt hij de rangen versterken van het Belgische KTM-Bike Vision waar hij niet enkel het team internationaal op de kaart moet zetten, maar ook zijn ervaring (Fanger is tevens een erkend MTB-instructeur) moet doorgeven aan de jongeren van het team.

Didi de Vries

De andere nieuwkomers ging de teamleiding zoeken bij de Nederlandse noorderburen. Bij de U23-vrouwen zal de Nederlandse Didi de Vries in 2019 met veel goede moed in internationale wedstrijden aan de start staan, met als toetje de Europese wereldbekerwedstrijden. Ook haar broer Joppe de Vries maakt de overstap naar KTM-Bike Vision. Na het afronden van zijn studies herneemt hij zijn mountainbikecarrière bij de U23.

Ook bij de junioren telt het team twee nieuwe Nederlandse gezichten. Daphne de Vries reed zich in 2018 als eerstejaarsjuniore nog knap in de kijker met een tweede plaats in de eindstand van de 3 Nations MTB Cup. Scott Baijs is de laatste nieuwkomer van het team. Sander Kielich, Djeff Verheyden en Freek Verheyden zijn de blijvers in het team.

Tot slot besliste de teamleiding ook om de UCI-status van het team in 2019 te laten varen. Dat budget steekt men vanaf 2019 liever in de renners en de werking van het team. Maar dat neemt niet weg dat KTM-Bike Vision volgend seizoen voor een internationaal programma gaat met tevens de Europese wereldbekers.

KTM Bike Vision 2019:
Freek Verheyden – U17
Sander Kielich – U19
Scott Baijs – U19
Djeff Verheyden – U19
Daphne de Vries – U19 dames
Didi de Vries – U23 dames
Joppe de Vries – U23
Martin Fanger – Elite

Foto’s copyright KTM-Bike Vision

DoorJan Geys