Roc d'Azur 2017: Rohrbach zorgt voor de verrassing

Sport
9 October 2017 — Christophe Bortels

Nicola Rohrbach had de Roc Marathon in het rood aangestipt als zijn grootste doel aan het einde van het seizoen, maar een lekke band strooide vrijdag roet in het eten. Hij nam dan maar revanche tijdens de Roc d’Azur van afgelopen zondag waar hij na een schitterende wedstrijd Daniel Geysmayr (die vrijdag nog de marathon had gewonnen) en Jordan Sarrou naar de dichtste ereplaatsen verwees. We blikken terug op een stoffige wedstrijd waarmee een punt wordt gezet achter het seizoen 2017.

Het eerste hoogtepunt tijdens de Roc d’Azur is deze afdaling van de Fournel, na een tiental kilometer wedstrijd. Het talrijke publiek is benieuwd wie er vooraan als eerste zal opduiken …

En die eer is weggelegd voor Jordan Sarrou, de winnaar van vorig jaar. Sarrou rijdt met een gerust gemoed rond, want hij verlengde onlangs zijn contract bij BH-Suntour-KMC (waar Ekoï volgend jaar hoofdsponsor wordt). Kan hij vandaag zijn derde Roc d’Azur winnen?

Reto Indergand volgt in zijn spoor.

Daniel Geismayr lijkt al goed hersteld van zijn inspanningen van vrijdag tijdens de Roc Marathon, hij volgt als derde.

De Zwitser Nicola Rohrbach volgt op 35 seconden van de kopgroep.

Sébastien Carabin, de leider in de tussenstand van de Roc Trophy, volgt op 45 seconden.

En er doet nog meer mooi volk mee aan de Roc, zoals Alban Lakata die vrijdag nog tweede werd in de Roc Marathon …

… en er is ook deze Christoph Sauser.

We zijn halfweg en we bevinden ons op de klim van Bougnon waar de sfeer doet denken aan die van tijdens de Ronde van Frankrijk.

St-Flo, de wielerbisschop, is ook trouw op post!

De laatste dame moet hier te voet naar boven. Ze is aan het einde van haar Latijn, maar het publiek schreeuwt haar naar de top!

Vooraan rijden er ondertussen vier renners aan de leiding. Jordan Sarrou ment voor Lukas Flückiger.

Nicola Rohrbach en Reto Indergand volgen in hun wiel.

Sébastien Carabin heeft door kettingproblemen wat tijd verloren, maar toch rijdt hij nog knap rond de tiende plaats rond.

Drie minuten later stijgt er weer een oorverdovend applaus op van de voet van de Bougnon. Julien Absalon blijft de publiekslieveling nummer één, ook al speelt hij geen rol van betekenis in het verhaal van de dag.

Op enkele kilometers van het einde zijn er nog drie leiders …

Nicola Rohrbach leidt voor … Daniel Geismayr! De Oostenrijker moest op de Bougnon enkele plaatsen prijsgeven, maar is kunnen terugkeren naar de voorposten.

Ook Jordan Sarrou is als derde nog altijd in de running voor de zege. Met een derde zege in de Roc d’Azur zou hij trouwens historie schrijven, want niemand deed hem dit voor.

Voor Reto Indergand ziet het er plots minder goed uit, hij volgt op 30 seconden.

Aan de aankomst zorgt Nicola Rohrbach voor de verrassing van de dag waardoor hij de Roc d’Azur op zijn palmares mag bijschrijven.

Daniel Geysmayr wordt tweede en Jordan Sarrou vervolledigt het podium.

Sébastien Carabin wordt knap negende overall, maar belangrijker voor hem is dat hij opnieuw de dagzege neemt in de Roc Trophy die hij daardoor voor het tweede jaar op rij winnend afsluit. Ik weet niet wat de anderen dit jaar gegeten hebben, maar ik vond dat men steeds heel snel van start ging. Harder in ieder geval dan de andere jaren. De Roc wordt blijkbaar steeds meer een groot doel voor heel wat renners. Gelukkig kon ik een mooie wedstrijd rijden en ik ben dolblij met deze eindzege!”

Voor anderen is de Roc d’Azur dan weer meer een leuk feestje aan het einde van het seizoen. Maxime Marotte heeft er de afgelopen dagen lustig op los gefeest en hij finishte dan ook met kleine oogjes. Samen met BMC en Christoph Sauser klinken we nog een laatste keer op het seizoen 2017. Op naar 2018 voor nieuwe bike-avonturen!

Uitslag Roc d’Azur 2017:

www.rocazur.com/fr/les-courses/resultats