Test Ride #11 | Bryton Rider 450 E, RapStrapz & 100% S3 - Test Ride: RapStrapz

Door Jan Geys -

  • Techniek

Test Ride #11 | Bryton Rider 450 E, RapStrapz & 100% S3 - Test Ride: RapStrapz

Test Ride: RapStrapz

Binnenband, minitooltje, Co2-patronen, bandenlichters, … iedereen kent de onmisbare zaken die je voor elke mountainbiketocht bij je moet hebben. Ga je zonder rugzak op stap, dan waren er tot voor kort een aantal mogelijkheden. Ofwel propte je de zakken van je fietsshirt vol, ofwel haalde je de plakband boven en kleefde je alles stevig vast rond je zadelpen, ofwel gebruikte je een zadeltasje. Maar de zakken van je fietsshirt gebruik je liever voor gelletjes en energierepen, die plakband wordt na een tijdje behoorlijk smerig (en is een heel gedoe om los te krijgen) en die zadeltasjes zorgen voor extra gewicht. RapStrapz brengt daar verandering in.

Rond een sterke riem met velcrosluiting zijn twee erg stevig uitgevoerde elastische lussen aangebracht. Je steekt je spullen door die lussen en met behulp van de riem en velcro bevestig je het geheel onderaan het zadel of aan je boven- of onderbuis. Een siliconen afwerking met antislip verzekert dat alles netjes op zijn plaats blijft. Het verschil tussen de drie versies situeert zich in de lengte van de velcrostrip.

De Saddle Mount zal zonder twijfel de meest gebruikte versie worden. Hij is uitermate geschikt om Co2-patronen en binnenband onder je zadel vast te maken. Het vraagt even wat oefening om alles op zijn plaats te steken en om de Saddle Mount aan je zadelrails vast te maken, maar eens je het trucje in de vingers hebt, ben je in minder dan een minuut vertrokken. De ‘how to install guide’ op de achterkant van de verpakking loodst je er wel doorheen.

De Mega Mount kan je zowat beschouwen als de grote broer van de Saddle Mount. Ook hier steek je binnenband en patronen tussen. De Mega Mount maak je echter vast aan je frame. Boven- of onderbuis, je kijkt maar wat je zelf het makkelijkst vindt.

De Tube Mount is bedoeld om een bidon, regenjasje of protectoren aan je bovenbuis vast te maken. Onderweg al rijdend die bidon eraf halen om te drinken, daarvoor is deze RapStrapz niet gemaakt.

We rijden nu meer dan twee maanden rond met de RapStrapz-producten en hebben die in verschillende omstandigheden getest. Dat ging van eerder vlakke ritten op de gravelbike over Ardense crosscountryritten tot bijzonder pittige afdalingen op een endurobak, bikepark inbegrepen. Geen enkele keer zijn wij iets kwijtgespeeld. RapStrapz houdt alles netjes, geruisloos en heel erg stevig op zijn plaats. Wil je van fiets veranderen, dan maak je gewoon de velcrosluiting los en bevestig je die op de andere fiets.

Verdict

Sommige dingen zijn zo simpel in hun eenvoud dat je er meteen fan van wordt. Dat is alleszins het geval bij de RapStrapz-producten. Mooi afgewerkt, prima functionaliteit en handig in gebruik. Eender welke versie, de RapStrapz kost je 19,99 euro.

Meer info via: www.rapstrapz.com

Een bijdrage van Jurgen Groenwals

DoorJan Geys

Test Ride #11 | Bryton Rider 450 E, RapStrapz & 100% S3 - Test Ride: RapStrapz