Cape Epic 2024 | Een week racen met Sebastian Fini

Door Romain Viret -

  • Sport

Cape Epic 2024 | Een week racen met Sebastian Fini

Voor zijn tweede deelname aan de Cape Epic vormde Sebastian Fini een duo met Nino Schurter. Aan de vooravond van vertrek vertelde hij ons dat hij zonder bepaald doel wilde rijden en vooral zo veel mogelijk ging proberen genieten. Na een week racen en twee etappezeges werd het duo tweede in het algemeen klassement. Debriefing met Sebastian aan het einde van deze intense week:

Photo by Nick Muzik/Cape Epic

Sebastian, de Cape Epic 2024 zit erop. Hoe ging het in de slotrit?   

Het was een zware dag voor mij, ik voelde me niet geweldig, maar ik probeerde de hele dag positief te blijven. We wisten dat het niet meer mogelijk was om de eindzege nog binnen te halen in deze laatste etappe, maar ondanks alles hebben we alles gegeven om onze tweede plaats in het algemeen klassement te verdedigen!

Gedurende de voorbije week zagen we bij verschillende teams heel wat mechanische problemen. Hoe ga je daar mee om? 

Mechanische problemen horen erbij in etappewedstrijden. Het beste is om gefocust te blijven en zo snel mogelijk correct te repareren. Het belangrijkste is om niet te overhaasten en je nadien niet meerdere keren moet stoppen om het probleem opnieuw op te lossen.

Photo by Sam Clark/Cape Epic

Wat was het mooiste moment van de week?

Op de dag van de proloog was het echt gaaf om hier voor het eerst in mijn carrière de gele trui te pakken! Met je teamgenoot een getimede etappe rijden zonder rekening te houden met de voortgang van de andere teams is totaal anders.

Photo by Sam Clark/Cape Epic

Omgekeerd: wat was het slechtste moment van de week?

Zonder twijfel de etappe van gisteren (de zesde, nvdr)! Na vijftig kilometer ging het licht uit en moesten we de andere teams laten gaan. Daardoor verloren we veel tijd … In de laatste etappe pushte Nino me hard naar de finish. Het enige wat ik voor ogen had was de tweede plaats in het algemeen klassement.

Photo by Nick Muzik/Cape Epic

Wat is het eerste dat je gaat doen als je vanavond thuiskomt of wanneer je in Kopenhagen bent?

Ik denk dat ik volgende week veel tijd in bed ga doorbrengen! Misschien een paar korte ritjes en enkele krachttrainingen, maar niets bijzonders. Ik moet fysiek maar ook mentaal herstellen na zo’n zware week. Heel vroeg opstaan, elke dag koersen, dat is niet gebruikelijk in XCO.

Zien we je volgend jaar weer in de Cape Epic?

Het was een geweldige week. Ooit zou ik deze wedstrijd graag een keertje winnen, dus ik hoop dat ik terug kan komen!

Photo by Nick Muzik/Cape Epic

Alle artikels over de Absa Cape Epic 2024: https://www.vojomag.nl/?s=cape+epic+2024

DoorRomain Viret