Déborah Motsch: mountainbiken in Nieuw-Zeeland, mijn reisgids!

Natuur
29 October 2017 — Déborah Motsch

Nieuw-Zeeland heeft altijd al veel mountainbikers uit de ganse wereld aangetrokken. En dat is niet verwonderlijk, want op die manier kan je twee of zelfs meer zomers aan elkaar breien: eentje in Europa en vervolgens eentje op het zuidelijk halfrond. Je kan er makkelijk rondreizen en er zijn uitzonderlijke spots te ontdekken om te biken. Verder is het er nog ongerept, zo leven er meer schapen dan mensen. Kortom, de ideale bestemming. Zoals reeds vele bikers voor mij, heb ook ik gedurende zes maanden mijn valiezen in Nieuw-Zeeland gedeponeerd. Op de volgende pagina’s geef ik dan ook mijn persoonlijke tien tips mee om er rond te reizen en (misschien nog interessanter) de beste spots om er te mountainbiken.

Tussen het moment dat het idee om een roadtrip te maken in je hoofd begint te rijpen en het moment dat je op het vliegtuig stapt, moet er natuurlijk het één en ander voorbereid worden. Je kan Nieuw-Zeeland dan ook op veel verschillende manieren doorkruisen. Ik besliste om alleen op pad te gaan en een roadtrip te maken met een camper en mijn MTB.

Op de volgende pagina lees je mijn persoonlijke tips hoe je het best je reis naar Nieuw-Zeeland kan voorbereiden. Het tweede deel van dit artikel is gewijd aan de beste MTB-spots die ikzelf heb kunnen ontdekken.

Het enige wat je nu nog moeten doen is doorklikken om verder te lezen: