Dossier | Een dozijn XC/trail-handschoenen met lange vingers getest

Dossiers Techniek
17 December 2021 — Yannick Schepers

Test | Ziener Currox Touch

De geschiedenis van Ziener gaat terug tot 1946. Toen richtte Franz Ziener in de Duitse Ammergauer Alpen zijn handschoenmakerij op. Van mountainbiken was er toen uiteraard nog geen sprake. Wat toen begon als een bedrijfje voor hoogwaardige handschoenen met toepassingen in het dagelijks leven, is nu een bedrijf dat zich roemt om zijn technische innovatie voor ski- en fietshandschoenen.

Het ontwerp van de handschoenen is elegant en wordt gesierd door de merknaam en het logo op de rug van de hand. De pasvorm is uitstekend. De handschoenen sluiten rond de pols door middel van een velcro strip. Wat opvalt is de hoeveelheid grip die de handschoenen genereren op de handvatten. Ook in natte omstandigheden blijft dat stuur stevig in de vuisten geklemd. Belangrijk, want het zijn de contactpunten van de fiets die ons zelfvertrouwen geven.

De palm is gemaakt van een als leer aanvoelend materiaal en is verder afgewerkt met mesh inzetstukken waardoor de handschoenen voldoende ventilatie bieden en transpiratie niets is waar je je zorgen om hoeft te maken. De biker die liever geen padding heeft op de palm zal deze Ziener Currox Touch wellicht interessant vinden.

De smartphone laat zich prima bedienen. En ook zweet wegvegen vormt geen probleem daar de stof zacht aanvoelt op de huid. Het enige minpuntje, voor zover we de afwezigheid van padding niet meerekenen, komt naar voor in de wasmachinetest. We kunnen gerust stellen dat er sprake is van licht kleurverlies na één wasbeurt.

Alles in beschouwing genomen heeft Ziener met deze Currox Touch Long bike glove een uitstekende handschoen afgeleverd. Wel is het nog even wachten alvorens ze in de winkel zal liggen, want de gloednieuwe Currox Touch is pas vanaf februari 2022 beschikbaar. Adviesprijs: 39,99 euro.

Meer info via https://ziener.com