Dossier | Een dozijn XC/trail-handschoenen met lange vingers getest - Assos Trail FF

Door Yannick Schepers -

  • Techniek

Dossier | Een dozijn XC/trail-handschoenen met lange vingers getest - Assos Trail FF

Test | Assos Trail FF

Het Zwitserse Assos hoeven we niet meer voor te stellen, want het is al jaren actief in het peloton. Het merk staat bekend voor topkwaliteit, maar dat komt – zoals alles uit Zwitserland – wel met een stevig prijskaartje, zoals ook in dit dossier zal blijken. Wij kregen een paar Trail FF-handschoenen toegestuurd.

Wie niet houdt van schreeuwerige logo’s is bij Assos aan het goede adres, slechts één klein logootje op de ringvinger van de linkerhand wijst erop dat deze handschoenen wel degelijk uit de Zwitserse stal komen.

Assos koos voor een 3D mesh om de palm te bedekken. Op de strategische plaatsen van diezelfde palm werd een lichte en geperforeerde padding gestikt. Die strategische plaatsen zijn de zones waar je handen het stuur vastgrijpen. De lichte padding stoorde en kreukte niet.

Ook de vingertoppen kregen een extra laagje stof waarbij de topjes van wijs- en middenvinger zijn voorzien van een siliconen laagje voor een stevige grip op de remgreep. Dat laagje helpt ook om je smartphone beter te bedienen.

Assos liet de velcro sluiting achterwege – sommigen ervaren zulke sluiting als te stug of zelfs pijnlijk – en gaf de handschoenen een anatomische snit mee die de contouren van de hand volgt en waarbij de polsband zich naar je pols vormt. Bij de meeste handen zorgt dit voor een perfecte pasvorm, al blijft dit persoonlijk, net zoals eigenlijk alles wat met kledij te maken heeft. Wij vonden de fit en de kwaliteit uitstekend.

Zelf vinden we de Trail FF een relatief ‘robuuste’ handschoen die eigenlijk te warm is voor de zomer maar wel ideaal is voor alles tussen 5 en 15 graden. In onze ogen is dit de perfecte XC/trail/lichte enduro handschoen voor het tussenseizoen en de ‘warmere’ winterdagen. Over de duurzaamheid enkel maar lof, na afloop van onze test zien de handschoenen er nog steeds als nieuw uit.

Met een adviesprijs van 65 euro zijn deze Assos-handschoenen toch flink wat duurder dan de andere handschoenen uit onze test. Enkel het paar van Roeckl valt nog wat duurder uit.

Meer info via www.assos.com (herencollectie) of via deze link voor de damescollectie.

DoorYannick Schepers