Eerste test | Shimano XTR M9100: met het paradepaardje van Shimano door Slovenië

Door Jurgen Groenwals -

  • Techniek

Eerste test | Shimano XTR M9100: met het paradepaardje van Shimano door Slovenië

We kijken bewonderend naar de smaragdgroene Soča-rivier waar kajakkers hun bootjes te water laten. Zonet reden we een van de mooiste trails van heel Slovenië; eentje die ons een flinke klim kostte, maar wel werd beloond met meer dan een uur dalen tot diep in de Soča-vallei, het outdoorcentrum van Slovenië. We, dat betekent een select groepje journalisten, een paar mountainbikegidsen, een fotograaf en een aantal tech-boys van Shimano. Op uitnodiging van Shimano reed Vojo als een van de eersten met de nieuwe XTR-groep tijdens een bijzonder geslaagd presscamp in het prachtige Slovenië.

De hele presentatie van de nieuwe XTR-groep werd reeds uitvoerig gedaan aan de vooravond van de wereldbekerwedstrijd in Nove Mesto. Lees alles van die presentatie nog even na, dan ben je meteen helemaal mee voor het vervolg van dit verhaal: Presentatie Shimano XTR.

Tot nu bleef het echter staren naar de producten en ons verdiepen in technische fiches en powerpointpresentaties. Daar komt in Slovenië al vanaf dag één verandering in. We gaan rijden, testen, voelen en proeven van Shimano’s paradepaardje. Na dat rijden trekken we Takao Harada en Henry Bosch aan de mouw voor een gesprekje over het hoe, waarom en wat.

Klik op de link hieronder om rechtstreeks naar de betreffende pagina te gaan >>>

DoorJurgen Groenwals