Inside | 72 uur met het BMC Racing Team

Sport
14 September 2017 — Olivier Béart

De renners van het BMC Racing Team ken je ongetwijfeld wel. Met z’n vijven zijn ze: Julien Absalon, Titouan Carod, Lars Forster, Lukas Flückiger en Reto Indergand. Maar achter deze drie Zwitsers en twee Fransen staat natuurlijk ook een hele staff ter beschikking. Zonder hen zou het team niet draaien, ook al zie je ze amper in de spotlights. Ter gelegenheid van de wereldbekerfinale in Val di Sole zette het team de deuren wijd voor ons open en gedurende 72 uur maakten we deel uit van de grote familie die de renners en de staff bij het BMC Racing Team vormen. Een uniek moment dat we hier met jullie willen delen:

Mountainbiken is duidelijk een toegankelijkere sport dan Formule 1. Als je door de paddocks van Val di Sole slentert, merk je dat de teams geen moeite doen om zich volledig van de buitenwereld af te schermen. Ook bij het BMC Racing Team is dat niet het geval en fans kunnen er dan ook een glimp opvangen van hun helden en met wat geluk zelfs een praatje slaan met renners als Julien Absalon of Lukas Flückiger. Toch zie je op die manier slechts een tipje van hoe het er werkelijk aan toe gaat bij een professioneel mountainbiketeam en als je echt de dagelijkse gang van zaken van een profteam wilt leren kennen bestaat er maar één oplossing: infiltreren in het team. En dat is wat we in Val di Sole gedurende 72 uur hebben gedaan bij het BMC Racing Team.

Op vrijdagochtend, wanneer de eerste renners van het team in de paddocks verschijnen, staan we dan ook al trouw op post aan de stand van het team.