Absa Cape Epic 2018: Schurter en Stirnemann gooien de handdoek in de ring

Sport
19 March 2018 — Jan Geys

Slecht nieuws na afloop van de eerste rit van de Absa Cape Epic. Titelverdedigers Nino Schurter en Matthias Stirnemann gooien namelijk de handdoek in de ring nadat ze vandaag meer dan 20 minuten verloren. Reden van die grote achterstand waren maagproblemen bij Matthias Stirnemann.

Photo by Greg Beadle/Cape Epic/SPORTZPICS

Voor de start van deze Cape Epic behoorden ze nog bij de grote favorieten, maar het zal niet voor dit jaar zijn voor wereldkampioen Nino Schurter en Matthias Stirnemann. Het was Nino Schurter zelf die via zijn Instagram-account de boodschap de wereld instuurde dat hun Cape Epic er al op zit nog voor hij goed en wel begonnen is.

Photo by Mark Sampson/Cape Epic/SPORTZPICS

Stirnemann besliste na afloop van de eerste rit, waarin ze 24ste werden, dat hij te ziek is om morgen nog van start te gaan; een tweede eindwinst zal dan ook ten vroegste voor 2019 zijn voor het duo. Schurter liet ondertussen wel al weten dat hij de komende dagen solo zijn weg zal verderzetten.

Copyright amarcouxphotos / Facebook Nino Schurter

Het ritverslag van vandaag vind je hier: www.vojomag.nl/news/dubbelslag-voor-manuel-fumic-henrique-avancini-in-absa-cape-epic

www.cape-epic.com