Alpentour Trophy schuift door naar september

Sport
4 May 2021 — Jan Geys

De Alpentour Trophy, een bij Nederlanders en Vlamingen immens populaire MTB-meerdaagse in de omgeving van het Oostenrijkse Schladming, heeft zopas bekendgemaakt dat de wedstrijd niet zal doorgaan op de traditionele datum in juni, maar zal doorschuiven naar september. De reden hoef je niet ver te zoeken, corona blijft de kalender bepalen. 

“Door de verschillende immigratievoorschriften veroorzaakt door de pandemie, bracht organiseren in juni heel wat onzekerheden met zich mee, vooral voor deelnemers die met een bang hart moesten afwachten of ze wel naar Schladming zouden mogen reizen en welke quarantainemaatregelen er zouden gelden. Het was geen optie om langer te wachten. We konden de deelnemers en onze jarenlange partners niet langer in het ongewisse laten”, aldus organisator Gerhard Schönbacher.

De nieuwe datum is ondertussen al goedgekeurd door de UCI en dus zal de Alpentour Trophy dit jaar uitzonderlijk een keertje in september plaatsvinden, van 16 tot 19 september 2021. Het recept van de 22ste editie blijft vertrouwd: vier ritten die als een klaverblad rond Schladming liggen en goed zijn voor 190 kilometer en 9000 hoogtemeters puur MTB-genot.

Heb je meer vragen omtrent je inschrijving en/of de nieuwe datum, dan kan je contact opnemen met de organisatie.

Meer info via https://alpen-tour.at

Ons verslag van de laatst georganiseerde Alpentour Trophy lees je hier: www.vojomag.nl/alpentour-trophy-een-klavertjevier-in-de-bergen-rond-schladming