Anne Tauber tweede in World Cup Shorttrack Val di Sole

Door Jan Geys -

  • Sport

Anne Tauber tweede in World Cup Shorttrack Val di Sole

De Nederlandse Anne Tauber werd vanavond tweede in de world cup XCC in Val di Sole, tegen de grote favoriete Annika Langvad viel ook vandaag niets in te brengen.  De Deense scoort daardoor een perfecte drie op drie in de shorttrack. De Belgische Githa Michiels werd zeventiende.

Annika Langvad stak er in Val di Sole weer met kop en schouders bovenuit. Schijnbaar moeiteloos maakte ze de iets meer dan twintig minuten durende wedstrijd vol om na Albstadt en Nove Mesto voor de derde keer het zegegebaar te mogen maken in de nieuwe world cup shorttrack.

Achter haar schoof de Nederlandse kampioene Anne Tauber ronde na ronde op om finaal als tweede te eindigen. De Zwitserse Alessandra Keller eindigde als derde. De onverslijtbare Gunn-Rita Dahle sleepte de vierde plaats uit de brand.

De Belgische Githa Michiels miste met een haar de top zestien (en dus de eerste twee startrijen aankomende zondag bij de crosscountry); ze werd zeventiende. Anne Terpstra begon sterk aan haar wedstrijd, maar haalde de finish niet.

Uitslag World Cup Shorttrack Val di Sole 2018 vrouwen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2018/07/vdso_xcc_we_results_x.pdf”]

De uitslag van de heren vind je hier: www.vojomag.nl/news/mathieu-van-der-poel-troeft-iedereen-af-in-world-cup-shorttrack-val-di-sole

DoorJan Geys