Mathieu van der Poel troeft iedereen af in World Cup Shorttrack Val di Sole

Door Jan Geys -

  • Sport

Mathieu van der Poel troeft iedereen af in World Cup Shorttrack Val di Sole

De Nederlandse alleskunner Mathieu van der Poel verkeert na zijn handblessure duidelijk terug in goede doen. Nadat hij vorige week Nederlands kampioen op de weg werd, was Van der Poel vandaag ook de beste in de XCC in het Italiaanse Val di Sole, waar hij iedereen, Nino Schurter incluis, uit het wiel kletste op de enige beklimming van het parkoers. Zal het hem zondag eindelijk lukken om die fel nagejaagde eerste overwinning in de world cup XCO binnen te rijven?

Voorjaarsrevelatie Sam Gaze ging er als een speer vandoor bij de start van de world cup shorttrack in Val di Sole. “Wat Sam Gaze kan, kan ik ook,” moet Mathieu van der Poel gedacht hebben, want in de tweede ronde was hij het die stevig doortrok op de enige helling van het parkoers.

Van der Poel nam nadien wat gas terug om in de zevende ronde de sloophamer boven te halen. Zijn Zwitserse gezellen Lars Forster en Nino Schurter moesten er meteen af. Twee seconden na ronde zeven, werden er zeven na ronde acht en twaalf na ronde negen.

De elfde en laatste ronde hoefde Mathieu van der Poel dan ook geen risico’s meer te nemen om zijn tweede wereldbeker shorttrack van dit seizoen te winnen. Eerder dit seizoen won Van der Poel ook al de Shorttrack-première in Albstadt. Nino Schurter verdedigde zonder al te diep te gaan zijn tweede plaats, terwijl de Fransman Maxime Marotte zijn landgenoot Jordan Sarrou vloerde in de sprint voor de derde plaats.

Aan de finish wist Van der Poel te vertellen dat “de conditie terug goed is. In de vorige wereldbekers kon ik door mijn handblessure niet voluit gaan, maar dat is nu volledig verleden tijd. Zondag heb ik dan ook geen excuses …”

Uitslag World Cup XCC Val di Sole 2018 heren:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2018/07/vdso_xcc_me_results_y.pdf”]

De uitslag van de vrouwen vind je hier: www.vojomag.nl/news/anne-tauber-tweede-in-world-cup-shorttrack-val-di-sole

DoorJan Geys