België stuurt zeven renners naar EK MTB in Brno

Sport
18 July 2019 — Jan Geys

Nadat eerder deze week de Nederlandse selectie werd bekendgemaakt, zijn nu ook de renners bekend die België zullen vertegenwoordigen tijdens het Europees kampioenschap MTB in het Tsjechische Brno. Bondscoach Filip Meirhaeghe zette daarvoor zeven namen op papier.

België trekt met een sterk zevental naar Brno waarvan toch mag gehoopt worden dat ze met één of meerdere medailles huiswaarts keren. Vorig jaar behaalde Githa Michiels nog brons tijdens het Europees kampioenschap in Glasgow en ook dit jaar hoopt ze opnieuw op het podium te staan. In Vallnord eindigde ze twee weken geleden nog knap zesde, maar vorig weekend fnuikten rugproblemen haar kansen in Les Gets. Hopelijk raakt ze tijdig fit voor Brno.

En dan is er Jens Schuermans die alsmaar nadrukkelijker aan de poort van de groten begint te kloppen. In Les Gets eindigde hij als zevende, maar als je daar de twee niet-Europese renners aftelt, weet je dat je tot de top vijf in Europa behoort. En dan komt een podium wel heel dichtbij.

De misschien wel grootste kanshebber op een medaille is junior Lukas Malezsewski. Hij eindigde de voorbije maanden al meermaals op het podium in de UCI Junior Series, de opvolger van de wereldbeker voor junioren. Het EK MTB vindt plaats van 25 tot 28 juli.

De Belgische selectie

Elite mannen: Jens Schuermans, Kevin Panhuyzen

Elite vrouwen: Githa Michiels

U23 mannen: Pierre de Froidmont

U23 vrouwen: Emeline Detilleux

Junior mannen: Lukas Malezsewski, Jarne Vandersteen