Belgische kampioenen Michiels en Schuermans heersen op terril van Beringen!

Sport
7 April 2019 — Jan Geys

Net zoals in 2017 waren Githa Michiels en Jens Schuermans ook dit jaar te sterk op de mijnterril van Beringen. Beiden hadden aan één aanval genoeg om de concurrentie op achterstand te rijden, al was er een klein verschil qua timing wanneer beiden hun aanval plaatsten.

Githa Michiels liet er in Beringen geen gras over groeien en trok al in de eerste ronde solo op avontuur. Stelselmatig bouwde de Belgische kampioene haar voorsprong verder uit. De Nederlandse Lotte Koopmans had zichzelf ondertussen comfortabel op de tweede plaats genesteld. De Française Lucie Urruty eindigde als derde. De plaatsen vier en vijf gingen met Hanna Klein en Franziska Koch naar onze Duitse oosterburen.

Bij de heren begon Milan Vader sterk aan de wedstrijd en onder zijn impuls brak het peloton in vele stukken. Jens Schuermans keek in het begin van de wedstrijd de kat wat uit de boom, maar zorgde er wel voor dat hij attent in de top drie van de wedstrijd bleef rondrijden. In de voorlaatste ronde had hij plotsklaps een kleine voorsprong op de rest en die voorsprong verdedigde hij met succes tot op de meet. De Duitser Markus Schulte-Lünzum wist de tweede plaats weg te kapen voor zijn landgenoot Ben Zwiehoff. De Fransman Joshua Dubau en de Nederlander Milan Vader maakten ook bij de heren een internationaal podium compleet.

In de andere categorieën gingen de overwinningen naar Lukas Malezsewski (junioren), Puck Pieterse (junior-vrouwen), Annemoon Van Dienst (meisjes-nieuwelingen), Daan Depuydt (nieuwelingen), Sebastien Mordmüller (masters 1), Kristof Houben (masters 2), Patrick Jansen (masters 3) en Rick Van der Sande (Fun A).

Onze fotospecial staat ondertussen online en is hier te vinden: www.vojomag.nl/best-of-3-nations-cup-beringen-belgen-rekenen-af-met-internationale-tegenstand

De uitslag volgt later en kan je hier raadplegen: time-and-voice.com/mtb/beringen-2019/ergebnisse