België met 6 xc-renners en 1 downhiller naar WK MTB Mont-Sainte-Anne

Door Jan Geys -

  • Sport

België met 6 xc-renners en 1 downhiller naar WK MTB Mont-Sainte-Anne

Op amper één week voor de start van de wereldkampioenschappen mountainbike heeft de Belgische bondscoach Filip Meirhaeghe de namen bekendgemaakt van de zeven renners die hem zullen vergezellen naar het Canadese Mont-Sainte-Anne. Dat zevental bestaat uit zes xc-renners en één … downhiller!

Maes krijgt in Canada het gezelschap van zes xc-renners. Eliterenners Githa Michiels, Jens Schuermans en Kevin Panhuyzen zijn de logische namen in de selectie, maar de grootste kanshebber op een medaille moeten we bij de junioren gaan zoeken. Na zijn gouden plak tijdens de Europese kampioenschappen in het Tsjechische Brno, behoort Lukas Malezsewski ook tijdens het WK tot de grote favorieten.

Met Jarne Vandersteen stuurt België nog een tweede junior naar Canada. Voor Vandersteen betekent dit zijn eerste selectie voor een WK, wat trouwens ook geldt voor Malezsewski. Emeline Detilleux maakt de selectie compleet. Doordat Pierre de Froidmont nog steeds niet voldoende hersteld is van zijn zware val vlak voor het BK, gaat er bij de mannen-beloften niemand mee naar het WK.

De Belgische selectie voor het WK MTB 2019 in Mont-Sainte-Anne:

Heren-elites: Jens Schuermans, Kevin Panhuyzen
Vrouwen-elites: Githa Michiels
Vrouwen U23: Emeline Detilleux
Heren-junioren: Lukas Malezsewski, Jarne Vandersteen
Downhill: Martin Maes

DoorJan Geys