BH Wallonie Team 2024: nieuw tenue en nieuwe renners

Door Jan Geys -

  • Sport

BH Wallonie Team 2024: nieuw tenue en nieuwe renners

Na een succesvol 2023 opent het BH Wallonie Team het hoofdstuk 2024 door de renners voor te stellen die dit seizoen de kleuren van het team zullen vertegenwoordigen. De doelstelling van de ploeg die rechtstreeks verbonden is met de Waalse wielerfederatie verandert niet: Waalse en Belgische talenten op het hoogste niveau laten strijden en hun dromen waarmaken. Ontdek het volledige team en het nieuwe tenue:

Het was op de stand van hoofdsponsor BH dat BH Wallonie tijdens de afgelopen Velofollies in Kortrijk zijn renners en kleuren voor het seizoen 2024 presenteerde. Het kan dat je dit tenue al eerder zag, omdat het team deze winter zich ook op het veldrijden heeft gestort.

“Van een structuur voor jonge Waalse mountainbikers tot de overstap van twee van hen naar topteams (n.v.d.r: Pierre de Froidmont naar het Orbea Factory Team en Emeline Detilleux naar het Rockrider Ford Racing Team), bewijst het team BH Wallonie meer dan ooit zijn status als trainingsteam”, legt Brice Scholtes, teammanager, uit.

“Het doel van de ploeg, toen de ploeg nog Merida Wallonie noemde, was om jonge Walen op de Olympische Spelen te krijgen. En ook al maken ze niet langer deel uit van het team, hebben we Pierre de Froidmont en Emeline Detilleux wel naar een niveau gebracht waarop ze kunnen wedijveren voor hun plaats op de Spelen. Dit illustreert meer dan ooit de doelstelling van het team om jonge talenten te ontwikkelen en te ondersteunen”, vervolgt hij.

Door het vertrek van Arne Janssens wordt Clément Horny (23 jaar) aanvoerder van de ploeg. Horny maakt al sinds 2017 deel uit van de ploeg, toen de ploeg nog Merida Wallonie MTB Team heette. Clément Horny, die een uitstekende winter reed met al verschillende successen in het veldrijden, is iemand om dit seizoen in het oog te houden.

Nieuw binnen het team en de jongste van het team is Adrien Anciaux (16 jaar oud). Hij is de Belgische kampioen XCO in de categorie U17, winnaar van de Roc d’Azur en de Franse Trofee voor Jonge Mountainbikers. De jonge renner kan niet wachten om het seizoen onder zijn nieuwe kleuren te starten.

Théo Demarcin (20 jaar) en Antoine Jamin (18 jaar) rijden sinds 2022 bij BH Wallonie en blijven de ploeg ook voor het seizoen 2024 trouw. Na een eerste seizoen verstoord door een gebroken pols, bevestigde Antoine Jamin in 2023 dat hij bij de junioren tot de beste ter wereld behoorde. Hij deed dat met name met een mooie 5de plaats op het EK …

Met de Belgische tricolore rond haar schouders doet ook Julia Grégoire (19 jaar) er nog een jaartje bij binnen de ploeg van BH Wallonie. Haar programma zal ook nu weer deels bestaan uit wegwedstrijden en deels uit MTB-races. De nationale kampioene XCO bij de U23 wil uiteraard haar zwart-geel-rode trui met glans verdedigen.

Na een passage bij Lotto-Soudal en Bingoal WB keert Rémy Mertz terug naar zijn eerste liefde: het mountainbiken!

Tot slot is er ook nog de komst van Rémy Mertz (28 jaar) die terugkeert naar zijn eerste liefde. De Belg, die in het verleden bij het Merida Wallonie MTB-team reed, was de voorbije jaren actief op de weg bij Lotto-Soudal en Bingoal WB. “Hij heeft de jongere leden van het team veel te bieden. Het is een nieuwe uitdaging voor hem, vooral met de evolutie die XCO de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, maar hij heeft desalniettemin veel te delen op het gebied van ervaring. Het is fantastisch om hem er volgend seizoen bij te hebben”, legt Brice uit.

Naast de nieuwe teamkleuren was ook de fiets die het team volgend seizoen zal gebruiken te zien op de stand van BH.

De fiets van het BH Wallonie-team is uitgerust met het SR Suntour Tact-duo met elektronische vering!

Na een langdurige samenwerking met Hutchinson stapt het team van BH Wallonie voor volgend seizoen over naar Michelin. Maar het grote nieuws is te vinden bij de veringen, aangezien de tentoongestelde fiets is uitgerust met het elektronische SR Suntour Tact-duo (voor meer informatie: SR Suntour Tact: het veersysteem van Tom Pidcock vrij te koop). Momenteel bevindt de Belgische ploeg zich nog maar in de test- en ontwikkelingsfase, maar het staat vast dat de renners van het team er vroeg of laat ook mee uitgerust zullen worden in internationale wedstrijden!

Foto’s copyright Florian Lejeune 

DoorJan Geys