Canyon Exceed CF 24: voor de (zeer) brave kinderen!

Door Jan Geys -

  • Techniek

Canyon Exceed CF 24: voor de (zeer) brave kinderen!

Canyon stelde onlangs een nieuwe kinderfiets voor, een 24″ met een carbon frame! De Canyon Exceed CF 24 is daarmee één van de weinige kinderfietsen die is uitgerust met een carbon frame, net zoals dat het geval is bij de fietsen voor volwassenen. 

Het actuele kindergamma, dat in de lente werd voorgesteld, onderscheidt zich met enkele innoverende oplossingen en ook bij de nieuwe Canyon Exceed CF 24 is dat het geval.

De Exceed CF 24 is bedoeld voor jonge mountainbikers die tussen de 120 en 140 centimeter groot zijn. De nieuwe fiets valt op door gebruik te maken van een carbon frame dat dezelfde look heeft als de Exceed CF voor volwassenen, waar deze laatste een heus XC/Marathon-wapen is met 29″-wielen.

Het kindermodel is uitgerust met een X-Fusion Velvet RL2-vork met een veerweg van 80 millimeter, Sram Level-schijfremmen en een Sram NX 11-speed aandrijving (met een 11-42 cassette en een kettingblad van 32 tanden) met een crankstel van het huis en korte cranks.

De wielen zijn opgebouwd rond velgen van AlexRims met 20 spaken. Eromheen liggen Schwalbe Rocket Ron Performance-banden met een doorsnede van 2.25. De cockpit is opgebouwd rond een geïntegreerde stuurpen en stuur en heeft een bescherming rond het bovenste deel van de stuurbuis.

Het geheel weegt 10,6 kilogram en de prijs voor dit alles werd vastgelegd op 1299 euro, wat 300 gram lichter en 500 euro duurder is dan de aluminium Grand Canyon AL 24.

Nuttige links: De Canyon Exceed CF 24 op de website van Canyon – Onze presentatie van de andere kinderfietsen in het gamma van Canyon

DoorJan Geys