De Cape Epic 2020 gaat niet door!

Sport
13 March 2020 — Jan Geys

De Cape Epic 2020, die nu zondag 15 maart van start zou gaan, gaat niet door. De organisatie heeft lang gehoopt dat de grootste MTB-wedstrijd ter wereld toch zou door kunnen gaan, maar uit vrees voor het coronavirus viel vandaag dan toch het officiële verdict.

Photo by Greg Beadle / Cape Epic

Door de huidige coronapandemie worden wereldwijd evenementen geannuleerd en Zuid-Afrika is daarop geen uitzondering. Ook daar ziet men het aantal besmettingen toenemen en om de epidemie te bestrijden, heeft het land uitzonderlijke maatregelen genomen. Twee dagen voor de wedstrijd van start moest gaan, kon de organisatie dan ook niet anders dan de Cape Epic 2020 te annuleren.

Eerder beslisten topteams zoals Specialized, Ghost (met Anne Terpstra) en Trek-Pirelli al om hun renners terug te trekken uit de wedstrijd.

“Het is een moeilijke beslissing geweest, maar de gezondheid en veiligheid van iedereen is belangrijker dan wat dan ook. Om 18u (17u Nederlandse tijd) kregen we een formeel advies van de gouverneur”, aldus oprichter Kevin Vermaak.

Ook bij ons regent het afgelastingen na de beslissingen die de regeringen in België en Nederland hebben genomen. En ook twee Duitse manches van de 3 Nations Cup (Sölingen en Saalhausen) hebben al laten weten dat ze dit jaar geen wedstrijd zullen organiseren. Voor andere organisatoren is het bang afwachten, we denken in de eerste plaats aan het Nederlands Kampioenschap MTB Marathon dat begin april in Groesbeek zou plaatsvinden.

Wat nu al vaststaat, is dat velen heel gemotiveerd zullen zijn voor 2021!