De Olympische Spelen van Tokio worden met een jaar uitgesteld!

Sport
24 March 2020 — Jan Geys

Enkele dagen geleden was het nog taboe om de komende Olympische Spelen uit te stellen, maar vandaag gingen Japan en het IOC dan toch overstag na een steeds groter wordende druk van andere landen.

Canada was maandag het eerste land dat besliste dit jaar geen afvaardiging naar de Olympische Spelen in Tokio te sturen, al snel gevolgd door onder meer Australiƫ, Nieuw-Zeeland, Polen, Noorwegen en Groot-Brittaniƫ. IOC-voorzitter Thomas Bach zag het tot dan nog allemaal goed komen, maar eerder vandaag liet de Japanse premier Shinzo Abe al uitschijnen dat een uitstel van de Olympische Spelen toch op de tafel lag. IOC-voorzitter Thomas Bach is zopas akkoord gegaan om de Spelen te verplaatsen naar 2021.

UCI/Michal Cerveny

Hiermee komt er een einde aan de onzekerheid waarin heel wat atleten de voorbije weken leefden. Naast de mentale rust die dit nieuws moet brengen, betekent dit ook dat men, van zodra door hogerhand het licht op groen wordt gezet, aan een plan kan beginnen werken om zich voor te bereiden op de voor een atleet belangrijkste dag.

Nog meer afgelastingen kwamen er eerder vandaag vanwege de wereldbeker XCO in Nove Mesto (www.vojomag.nl/news/covid-19-nove-mesto-zoekt-nieuwe-datum-fort-william-gaat-niet-door) en het Nederlands kampioenschap XCO (www.vojomag.nl/news/covid-19-nederlands-kampioenschap-xco-gaat-op-zoek-naar-nieuwe-datum).