De uitslagen van Barcelona, Cambrils en meer ...

Sport
25 March 2019 — Jan Geys

Niet enkel de Enduro World Series 2019 kende dit weekend zijn aanvang, ook de MTB Eliminator World Cup ging in Barcelona van start. Daarnaast stond er in het eveneens Spaanse Cambrils een marathon van de UCI MTB Marathon Series op het programma en werden er enkele crosscountry’s afgewerkt. Wat opviel, de Nederlandse renners en rensters verkeren in een bloedvorm!

MTB Eliminator World Cup Barcelona

Photo by Anna Olea / Ocisport

De MTB Eliminator World Cup kon niet beter beginnen voor Jeroen van Eck. De Nederlandse kampioen zette in Barcelona de snelste kwalificatietijd neer, ging als een speer door de verschillende heats en was in de finale sneller dan de Spanjaard Alberto Mingorance. De Duitser Felix Klausmann eindigde als derde voor de wereldkampioen XCE Titouan Perrin-Ganier.

Photo by Anna Olea / Ocisport

Jeroen van Eck begint het seizoen 2019 dus zoals hij het vorig jaar eindigde, in de witte leiderstrui van de MTB Eliminator World Cup. De Belg Jay Bytebier werd negende in Barcelona.

Photo by Anna Olea / Ocisport

De Duitse Marion Fromberger was in het Parc Montjuïc de snelste bij de vrouwen voor de Zweedse Ella Holmegard en de eindwinnares van vorig jaar, de Noorse Ingrid Boe Jacobsen.

UCI MTB Marathon Series Cambrils

Het DMT Racing Team zette in Cambrils de marathon naar hun hand. Ploegmaats Tiago Ferreira en Hans Becking kwamen er hand in hand over de meet, maar de zege was voor de Portugese kopman. Hans Becking werd tweede en de Est Peeter Pruus 17″ later derde. De Luxemburgse Deen Soren Nissen moest er tevreden zijn met plaats zes. Bij de vrouwen ging de winst naar de Duitse Cemile Trommer voor de Belgische Veerle Cleiren.

Fullgaz Race Obergessertshausen (C2)

Anne Terpstra zorgde voor nog meer Nederlands succes dit weekend. Terpstra won in het Duitse Obergessertshausen voor de Duitse Ronja Eibl, een ploegmate van Mathieu van der Poel. Elisabeth Brandau werd derde. De Duitser Georg Egger won bij de mannen voor de Zwitser Ramon Lauener en de Fransman Remy Duquesne.

Sherwood Pines (C2)

De Brit Cameron Orr was in eigen land de beste in de eerste ronde van de UK National XC Series. Hij haalde het in Sherwood Pines voor zijn landgenoot Grant Ferguson en de Fransman Arthur Tropardy. De Belgen Erno McCrae en Tom Van Ingelgom reden er respectievelijk naar een vijfde en tiende plaats. Bij de vrouwen moest de Nederlandse Lotte Koopmans enkel de Britse Annie Last laten voorgaan. De Française Margot Moschetti werd derde.