Derde ritsucces voor Hans Becking en Tiago Ferreira in Brasil Ride

Door Jan Geys -

  • Sport

Derde ritsucces voor Hans Becking en Tiago Ferreira in Brasil Ride

Hans Becking en Tiago Ferreira behaalden in de vijfde rit hun derde ritsucces van deze Brasil Ride. In een nipte sprint namen ze de maat van hun grootste concurrenten voor de eindzege, Henrique Avancini en Manuel Fumic.

Henrique Avancini en Manuel Fumic spaarden zich niet en gaven onderweg weer het volle pond. Tiago Ferreira en Hans Becking deden het in het begin van de rit kalmer aan. Fumic reed echter lek en het Cannondale-duo zag drie duo’s het ruime sop kiezen. Hans Becking en Tiago Ferreira voor DMT Racing Team, Jaroslav Kulhavy en Matous Ulman voor Specialized Racing en Kristian Hynek en Martin Stosek voor Vitalo Future Cycling Pwd by Canyon werden wat verder toch weer bijgehaald door Avancini en Fumic.

In de finale brak de kopgroep nog in twee en na een beklijvende sprint ging de ritzege naar het leidersduo Hans Becking en Tiago Ferreira. Deze laatste was vooral blij dat hij vandaag niet teveel energie moest verspelen: “Toen het halverwege de rit begon te regenen veranderde het terrein en werd de rit een pak moeilijker. Avancini en Fumic werkten heel de dag en het is goed dat we geen tijd hebben verloren. Iedereen weet dat de crosscountry van vrijdag voor ons de moeilijkste rit zal worden, dus laat ons eerst nog rustig afwachten hoe we die overleven”, wist Ferreira aan de aankomst te vertellen.

“We hebben vandaag gereden om onze trui te verdedigen. Omdat de Cannondale’s ons vandaag hard hebben aangevallen, beslisten we om de ritzege niet zomaar cadeau te geven en er vol om te sprinten. Ons eergevoel zeg maar, en we zijn dan ook blij met de zege. Hopelijk komen we morgen ook de crosscountry zonder kleerscheuren door”, voegt Hans Becking toe.

Voor de eerste keer op het podium na afloop van de vijfde rit: vice-wereldkampioen MTB marathon Kristian Hynek en Martin Stosek die hun landgenoten Jaroslav Kulhavy en Matous Ulman naar de vierde plaats verwezen. Hans Becking en Tiago Ferreira blijven ondertussen het klassement aanvoeren met 7’47” voorsprong op Avancini en Fumic. 

Bij de vrouwen kregen we voor de vijfde dag op rij hetzelfde scenario met een leidersduo dat niet in staat was om de oranje leiderstrui te behouden. Die is opnieuw in het bezit van Viviane Favery en Tania Clair Pickler, dit keer met een ruimere voorsprong.

Vandaag wacht de deelnemers een crosscountry van vier rondes van 7,93 kilometer waarbij de duo’s niet verplicht zijn om samen te blijven.

Uitslag rit 5 Brasil Ride 2019: www.brasilride.com.br/results?prova=brasilride2

Foto’s copyright Fabio Piva, Marcelo Rypl / Brasil Ride

Om te eindigen nog het filmpje met de highlights van de dag:

DoorJan Geys