Discovery onthult (eindelijk) de details over de live-uitzendingen van de wereldbeker MTB 2023

Door Jan Geys -

  • Sport

Discovery onthult (eindelijk) de details over de live-uitzendingen van de wereldbeker MTB 2023

Het was wachten tot na de eerste manche – het voorbije weekend ging de wereldbeker enduro van start – van de vernieuwde wereldbeker MTB om eindelijk meer nieuws te krijgen over de live-uitzendingen ervan. Hieronder lees je wat er zal worden uitgezonden en waar:

We weten nu al bijna een jaar dat Warner Bros. Discovery de rechten van de wereldbeker MTB heeft gekocht (tot eind 2022 waren die in het bezit van RedBull) vanaf 2023, en dat voor 8 seizoenen. Maar de onduidelijkheid bleef over de praktische voorwaarden, ook al vermoedden we – aangezien Discovery eigenaar is van GCN en Eurosport – dat de live-uitzendingen via deze platforms zou gebeuren … en dat zal ook zo zijn! Maar er zijn ook enkele uitzonderingen …

Het is niet verwonderlijk dat de shorttrack-, crosscountry- en downhillwedstrijden zullen worden uitgezonden op GCN+, Eurosport en Discovery+, drie platformen waarvoor een abonnement vereist is en die beschikbaar zijn via smartphone- of tabletapplicaties, smart TV, TV-box of in een browser. Warner Bros. Discovery geeft aan dat er meer dan 20 camera’s zullen worden geplaatst langs het parcours en dat ze zullen worden bijgestaan ​​door drie camera’s op drones.

Bovendien zal Discovery voor het eerst ook de XC U23-races, de DH Junior-evenementen en de halve finales van de wereldbeker DH bij de elites (die dit seizoen op het programma verschijnen) … gratis uitzenden! Discovery dacht waarschijnlijk dat het een uitstekende lokvogel zou zijn om mensen aan te moedigen zich te abonneren op de betaalde services. Deze gratis livestreams zijn beschikbaar op het MTB World Cup YouTube-kanaal en op GCN+, Discovery+, Eurosport en GMBN racing.

Voor de wereldbekers enduro en marathon, die per definitie minder gemakkelijk te filmen zijn, zal men zich tevreden moeten stellen met video’s met de highlights van de dag.

En dan was er nog een grote vraag die iedereen zich stelde: “Wie zou Rob Warner en zijn legendarische woorden “look at the time!” vervangen aan de microfoon?” De stercommentator is contractueel verbonden aan RedBull en gaf eerder in een interview aan ons al aan dat hij dat merk zou trouw blijven (lees: Mini-interview | Rob Warner: ”Ik ga Red Bull altijd trouw blijven!”). Het zal dus even wennen zijn aan een nieuw gezicht en een nieuwe stem, en de keuze viel daarvoor op Kate Mason. De 35-jarige Britse is misschien onbekend bij mountainbikeliefhebbers, maar aan de andere kant van het Kanaal is ze wel bekend bij de kijkers omdat ze voordien al werkte bij Sky Sports News en beIN. Ze zal de verslaggeving niet alleen doen. Voor de XC krijgt ze met Bart Brentjens een vertrouwde sidekick, bij de Downhill zal die rol vervuld worden door Cédric Gracia. Het team zal vervolledigd worden door Josh Carlson, Hayley Edmonds en Ric McLaughlin.

De eerste wereldbekermanche die door Discovery wordt uitgezonden, is die van Nove Mesto in de maand mei, waar zowel de shorttrack, de crosscountry als de marathon plaatsvinden.

DoorJan Geys