Een nieuwe trailhelm bij Lazer: de Coyote KinetiCore

Door Jan Geys -

  • Techniek

Een nieuwe trailhelm bij Lazer: de Coyote KinetiCore

Het Belgische helmenmerk Lazer heeft een nieuwe helm voorgesteld die is uitgerust met de KinetiCore-technologie: de Coyote bestemd voor een trail-gebruik. Een lager gewicht en meer bescherming zijn twee eigenschappen die belangrijk waren bij de ontwikkeling. 

De Lazer Coyote was voorheen enkel beschikbaar met een MIPS-bescherming, maar Lazer besliste om het modeljaar 2023 nu ook uit te rusten met de eigen KinetiCore-technologie.

Die technologie hebben we reeds aan jullie voorgesteld in een artikel dat verscheen nadat we de kantoren in Mechelen bezocht hadden (lees: Test nieuw | Lazer Jackal KinetiCore: veiliger en lichter) en is het resultaat van meerdere jaren van ontwikkeling samen met universitaire projecten in heel Europa (Porto, Dublin, Antwerpen, Leuven, Straatsburg, enz.). Deze unieke technologie is ontworpen om een betere bescherming te bieden tegen roterende schokken, zonder afbreuk te doen aan gewicht of ventilatie.

Het aangekondigd gewicht van de Coyote KinetiCore bedraagt 340 gram (medium), wat 15 gram lichter is dan de MIPS-versie. Of de helm voldoende ventileert moeten we uitproberen op het terrein, maar de Jackal KinetiCore liet ons in het verleden alvast een goede indruk na. 

Beschermen doet de helm met een constructie die bestaat uit noppen van EPS-schuim die van elkaar gescheiden zijn door kanalen (in plaats van een traditionele uniforme schaal). Het leverde de Coyote KinetiCore een beoordeling van 5 sterren op door het onafhankelijke testlaboratorium Virginia Tech.

Het vizier is verstelbaar in 3 standen en laat in de bovenste stand voldoende ruimte om een ​​DH-bril te dragen. Volgens Lazer heeft men erover gewaakt dat het draagcomfort aanwezig blijft wanneer de helm gecombineerd wordt met een (zonne)bril.

Voor de rest kan de pasvorm van de Coyote KinetiCore aangepast worden aan de omtrek van het hoofd door middel van een draaiknop, en is hij ook in de hoogte verstelbaar. Er is ook een magnetische gespsluiting, een steeds vaker voorkomende optie op mountainbikehelmen.

De Lazer Coyote KinetiCore is verkrijgbaar in drie maten (S, M en L) en zeven kleuren. Hij is vanaf heden verkrijgbaar in de winkels en heeft een adviesprijs van 99 euro.

Meer info via www.lazersport.com

DoorJan Geys