Eind goed al goed voor het Focus XC Team!

Door Jan Geys -

  • Sport

Eind goed al goed voor het Focus XC Team!

Eind vorige week kregen we allemaal een fikse kater te verwerken na het lezen van het nieuws als zou Focus de stekker uit het gelijknamige mountainbiketeam trekken. Het was kopman Florian Vogel die de kat de bel aantrok en zijn ongenoegen uitte op sociale media. Afgelopen weekend was het de beurt aan het teammanagement om een zeer korte en droge persmededeling de wereld in te sturen met een enigszins onverhoopt antwoord.

Geen aanhef, hoofding of afzender op de persmededeling, enkel volgende droge mededeling op een blanco wit papier:

“Het FOCUS XC Team distantieert zich van de uitspraken van Florian Vogel. Deze waren op geen enkele manier overeengekomen met het team en weerspiegelen de mening van het Focus XC Team niet. We hebben het er al met Florian Vogel over gehad en hij betreurt zijn uitspraken. Hij wil zich ook verontschuldigen aan het team en zijn partners en zal in de toekomst niet meer op deze wijze publiekelijk communiceren.

Het teammanagement van het FOCUS XC Team heeft van zijn partners de verzekering gekregen dat het team ook in 2018 zal blijven bestaan. Vanaf nu zullen we ons dan ook samen met het ganse team concentreren op een succesvol verloop van het seizoen.”

Tot daar de zeer korte persmededeling. Het is moeilijk te achterhalen of de uitlatingen van Florian Vogel (en de vele negatieve reacties) toch niet hebben bijgedragen om alsnog de zo nodige contractverlenging met Focus uit de brand te slepen. Het is ook niet geweten hoe het na 2018 verder moet met het team.

Laat ons echter vooral het positieve onthouden en blij zijn dat we dit attractieve team een jaartje langer in de mountainbikesport mogen bewonderen en dat het Focus XC Team met renners Markus Schulte Lünzum, Linda Indergand, Marcel Guerrini en Florian Vogel het nieuwe seizoen alsnog in rust kan tegemoet zien.

Eind goed al goed dus.

DoorJan Geys