EK MTB Glasgow: Forster bezorgt Zwitserland opnieuw goud

Sport
7 August 2018 — Jan Geys

Lars Forster maakte tijdens de Europese kampioenschappen MTB in Glasgow nog maar eens duidelijk dat Zwitserland regeert over de xc-discipline, zelfs bij afwezigheid van Nino Schurter. Forster haalde het voor de Italiaan Luca Braidot en de Spanjaard David Valero. Terwijl Jens Schuermans en Kevin Panhuyzen de top twintig haalden, werd Michiel van der Heijden nog net 25ste. Topfavoriet Mathieu van der Poel had een slechte dag en gaf op.

De dominantie van de Zwitsers viel vooral in het begin van de wedstrijd op. Maar liefst vijf van de zes renners in de kopgroep droegen de kleuren van het Alpenland. Uiteindelijk bleef enkel Lars Forster vooraan over, samen met de Italiaan Luca Braidot. Forster kwam echter met klein verschil solo over de meet en neemt, net zoals zijnĀ landgenote Jolanda Neff eerder vandaag, het goud mee naar Zwitserland.

Luca Braidot eindigde als tweede en het brons was voor de Spanjaard David Valero. De Belgen Jens Schuermans en Kevin Panhuyzen kenden een slechte start, maar knokten zich alsnog in de top twintig; Schuermans eindigde als 13de en Panhuyzen als 19de. Michiel van der Heijden was de enige Nederlander die wist te finishen, hij werd 25ste. Zijn landgenoot Mathieu van der Poel had een slechte dag en gaf op.

Morgen komen we nog uitgebreid terug op deze Europese kampioenschappen MTB in het Schotse Glasgow.

Uitslag Europees kampioenschap MTB Glasgow 2018 heren:

Download (PDF, 109KB)