EWS #2 Derby: Martin Maes weer de snelste!

Door Jan Geys -

  • Sport

EWS #2 Derby: Martin Maes weer de snelste!

Het Tasmaanse Derby was dit weekend het decor voor de tweede manche van de Enduro World Series. De grote winnaars van deze twee eerste manches zijn Martin Maes en Isabeau Courdurier die in Derby bevestigden wat ze vorige week in Rotorua al lieten zien. 

De grote vraag was wie of wat Martin Maes zou stoppen na zijn perfecte wedstrijd in Rotorua waar hij alle specials won? De jonge Belg begon op zaterdag met een autoritaire zege in de Queen Stage die hij won met een voorsprong van 6 seconden.

Op zondag ging hij op zijn elan verder met winst in de twee eerste specials, maar in de derde special van de dag werd zijn zegereeks onderbroken door Kevin Miquel. Maes moest tevreden zijn met plaats twee. In de twee laatste specials speelde hij op veilig met een zesde en vierde tijd. In de eindstand haalde hij het met maar liefst 17 seconden op de nummer twee.

Martin Maes scoort daarmee tegen 100%, voorlopig telt hij het maximaal te behalen punten: twee keer 500 punten voor de eindwinst en twee keer 40 punten voor de Queen Stage, wat hem op een totaal brengt van 1080 punten.

Florian Nicolai eindigde één plaatsje hoger dan in Rotorua, hij werd tweede.

Downhiller Connor Fearon verraste met een tweede plaats in de Queen Stage en ook op zondag deed hij het goed. De Australiër eindigde als derde in de eindstand.

Remi Gauvin en Kevin Miquel (foto) maakten de top vijf compleet.

Keegan Wright moest dit keer tevreden zijn met plaats zes nadat hij in Rotorua nog tweede werd.

Jesse Melamed heeft redenen om ontgoocheld te zijn. De Canadees rukte in de loop van de dag op naar de tweede plaats, maar een lekke band in de vijfde special sloeg hem finaal terug naar de achtste plaats. Op zeven eindigde Ed Masters.

Sam Hill was nog steeds wat ziekjes en moest tevreden zijn met plaats negen, maar hij mag vertrouwen putten uit zijn zege in de laatste special. Cole Lucas eindigde als tiende.

Bij de vrouwen begon de dag met een grote verrassing: de Amerikaanse Jill Kintner won de tweede special met een voorsprong van drie seconden. En dat in haar debuut in de EWS!

Ook de laatste special werd een prooi voor Jill Kintner. Maar dat was niet voldoende om de Française Isabeau Courdurier uit haar lood te slaan, zij won uiteindelijk met een comfortabele voorsprong voor Jill Kintner en Rowena Fry.

De Enduro World Series neemt nu een break van anderhalve maand en is er op 11 en 12 mei terug. Dan staat op Madeira de eerste Europese manche op het programma.

Uitslag EWS Derby 2019:

https://www.enduroworldseries.com/live/#overall_leader

DoorJan Geys