Florian Vogel en Thomas Litscher naar KMC-Ekoï-Orbea

Sport
2 January 2019 — Jan Geys

Het Franse team KMC-Ekoï-Orbea krijgt een heuse make-over. Niet alleen qua kledij, maar ook qua sponsors en renners. Het team ziet er een stuk internationaler uit dan de voorbije jaren en lost nu met mondjesmaat zijn collectief voor 2019. 

Als nieuwe fietsenleverancier maakt Orbea dit jaar een comeback via de grote poort, nadat het enkele jaren geleden stopte met de sponsoring van het zeer succesvolle fabrieksteam. Die successen dankte Orbea begin jaren 2000 vooral aan Julien Absalon en Jean-Christophe Péraud. Sinds het stopzetten van het eigen team werd nog wel het Clif-team van Catharine Pendrel van fietsen voorzien, maar in Europa was Orbea niet langer betrokken bij een groot team.

Daar komt nu dus verandering in, want het Spaanse Orbea neemt bij KMC-Ekoï de plaats in van het eveneens Spaanse BH. Dit betekent ook dat er afscheid wordt genomen van de opvallende oranje-zwarte truien waarvoor een soberdere look in de plaats komt. Nog belangrijker zijn natuurlijk de renners die ze het komende seizoen in de strijd kunnen gooien; het vertrek van Jordan Sarrou (om de belangrijkste te noemen) wordt opgevangen door een heel blik internationale toppers.

De eerste namen die vanavond bekend werden gemaakt zijn deze van de Zwitsers Florian Vogel en Thomas Litscher. Vogel (ex-Focus) is er ondertussen 36 (hij wordt 37 in februari) en brengt een karrenvracht aan ervaring mee naar het team. De ex-Europees kampioen voelt zich echter nog niet te oud en wil ook in 2019 weer het podium halen in de World Cup MTB.

De 29-jarige Litscher (ex jb Brunex-Felt) kende de voorbije jaren de nodige ups en downs en mist de regelmaat om hem bij de echte toppers te klasseren. Maar in een begenadigde dag is deze subtopper tot grootse dingen in staat, denk maar aan zijn bronzen medaille tijdens het WK XC in Cairns in 2017.

Zoals gezegd lost KMC-Ekoï-Orbea slechts met mondjesmaat wie er het komende seizoen bij het team aan de slag zal gaan en de komende dagen mogen we dan ook nog meer nieuwe namen verwachten. Meer daarover later. Ook blijvers Victor Koretzky en Annie Last hebben de nodige ambitie. Zo wil de 24-jarige Koretzky komend seizoen niet meer of niet minder dan het duel aangaan met Nino Schurter: “Mijn doel is om schouder aan schouder met Nino Schurter te vechten voor winst.” Annie Last droomt dan weer van een medaille tijdens de wereldkampioenschappen crosscountry.

En het bleef niet bij dit nieuws, want een dag later werd ook de komst van Milan Vader en Malene Degn bevestigd: www.vojomag.nl/news/milan-vader-voor-twee-jaar-naar-franse-kmc-ekoi-orbea.

Foto’s copyright KMC-Ekoï-Orbea / Indomit Visuals