Frans Claes en Soren Nissen slaan handen in elkaar tijdens Cape Epic

Sport
25 January 2020 — Jan Geys

Na het geslaagde ‘experiment’ tijdens de voorbije Swiss Epic – die hen een ritzege opleverde – zullen ex-Belgisch kampioen XCM Frans Claes en de meervoudige Luxemburgse kampioen van Deense afkomst, Soren Nissen, ook tijdens de Cape Epic de handen in elkaar slaan en een team vormen. Met hun ervaringen uit vorige deelnames hopen ze de top 5 te bereiken.

Zowel Frans Claes als Soren Nissen hebben ondertussen al wel wat ervaring met de grootste etappewedstrijd in het mountainbiken. Beiden stonden al drie keer aan de start van de Cape Epic. Voor hun vierde deelname rijden ze samen onder de vlag van Pro Devonbosch, een lifestyle estate dat verscholen ligt tussen de wijngaarden van het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch.

Frans Claes is blij met zijn nieuwe ploegmaat: “Soren Nissen is een groot kampioen. Hij werd meermaals Deens kampioen in verschillende disciplines en sinds zijn naturalisatie deed hij dat over in Luxemburg. Hij schreef ook al twee keer de BeMC achter zijn naam en drie keer de Roc d’Ardenne. We kennen elkaar van de internationale wedstrijden die we samen gereden hebben. Of beter gezegd, die we tegen elkaar gereden hebben. En vaak moest ik het onderspit delven.”

“Soren is een echte diesel, hij houdt altijd een gestaag tempo aan en valt zelden stil. Vaak heeft hij op het einde nog wat kracht over om een sterke finish te rijden. En hij weet als geen ander hoe je een koers tactisch moet aanpakken. Wat dat betreft, zit hij bij de beteren van het peloton”, vervolgt Claes.

Ook Soren Nissen ziet het helemaal zitten met Claes: “Frans klimt elk jaar hoger in de klassementen. Hij heeft bewezen dat hij toch een van de beteren is in het mountainbike marathonwereldje. Frans is een beetje zoals ik, een goede diesel die blijft gaan. We zullen niet vanaf de start beginnen aanvallen. Maar wanneer onze motor aanslaat, dan kunnen we blijven rijden. Ook tijdens een achtdaagse etappewedstrijd zoals de Cape Epic. Dat maakt ons een sterk team.”

Ter voorbereiding en om te wennen aan de specifieke Zuid-Afrikaanse trails, die vaak aangelegd worden, zullen Frans Claes en Soren Nissen begin februari deelnemen aan de Tankwa Trek, een wedstrijd die Frans Claes als solorenner in 2017 wist te winnen.

Het Belgisch-Luxemburgse duo trekt met ambitie naar de Cape Epic, waar ze hopen op niet minder dan de top 5. Al beseffen ze dat het met het sterke deelnemersveld geen sinecure zal worden. Moest een top 5 niet lukken, dan zullen ze hun plan omgooien en voor een ritzege gaan zoals in de voorbije Swiss Epic. Uiteraard zal je van de komende Cape Epic niets moeten missen, want Vojo zal net als de voorbije jaren dagelijks verslag uitbrengen van de Afrikaanse meerdaagse.

Meer over de Cape Epic hier: www.vojomag.nl/?s=cape+epic

Of via de website van de organisatie: www.cape-epic.com

Foto’s copyright Mediateam Frans Claes