Geblesseerde Mathieu van der Poel toch naar Albstadt

Sport
15 May 2018 — Jan Geys

De Nederlander Mathieu van der Poel liep tijdens de afgelopen Rioja Bike Race, die hij winnend wist af te sluiten, een barst op in het scafoïde bot, zo blijkt uit een CT-scan die hij vandaag liet nemen. Van der Poel is niet zinnens om af te zien van zijn plannen om zondag van start te gaan in de wereldbeker van Albstadt.

Een valpartij in de openingsrit van de Rioja Bike Race resulteerde in een pijnlijke pols die Mathieu van der Poel evenwel niet verhinderde om de driedaagse winnend af te sluiten.

Foto Facebook Mathieu van der Poel

Nader onderzoek in het ziekenhuis bracht alsnog een barst in het scafoïde bot (een klein bot aan de basis van de duim) aan het licht. Om verder barsten te vermijden en een optimale genezing te garanderen, is overgegaan tot een ingreep waarbij het bot gestabiliseerd werd door het inbrengen van een schroef. Deelname aan de wereldbeker in Albstadt zal niet pijnvrij kunnen, maar komt niet in het gedrang terwijl het risico op erger letsel is uitgesloten.

Normaal gezien zou Van der Poel woensdag nog aan een wegwedstrijd deelnemen in het Belgische Puivelde, maar dat is evenwel niet mogelijk zo snel na de ingreep. “Erg jammer,” zegt Van der Poel, die ernaar uitkeek om te trachten zijn vader op te volgen, 35 jaar nadat die Puivelde Koerse wist te winnen.

In Albstadt eindigde Van der Poel vorig jaar nog tweede na Nino Schurter.