Goeman Scott Cycling Team is klaar voor 2020!

Sport
17 February 2020 — Jan Geys

Na een zeer succesvol 2019, met onder meer de Europese titel XCO bij de junioren, zag het Goeman Scott Cycling Team tijdens het tussenseizoen heel wat speerpunten vertrekken. Het team verliest er het goede humeur niet bij en doet verder met waar ze zo goed in zijn: in een vertrouwde, huiselijke sfeer jonge renners klaarstomen voor de toekomst.

Ploegleiders Jan Goeman en Didier Bamelis mochten vorig jaar met de Europese titel crosscountry in het Tsjechische Brno ongetwijfeld één van de grootste successen in de lange geschiedenis van het team noteren, met dank aan toptalent Lukas Malezsewski. De jonge Belg zoekt in 2020 echter andere oorden op, net zoals Lotte Koopmans die na één seizoen het team al verlaat. Ook Jochen De Vocht maakt niet langer deel uit van het team. Hun exit wordt opgevangen door Nick Vanpol en enkele jongeren.

Nick Vanpol (niet aanwezig bij de teamvoorstelling want aan de slag in de Mediterranean Epic) is nieuw bij het team nadat hij de voorbije jaren onder de hoede van het Scott-MTBCOACH MTB Racing Team steeds meer tot ontbolstering kwam. Vanpol zet zijn MTB-carrière nu verder bij het Goeman Scott Cycling Team en hoopt net zoals Erno McCrae (foto links) nationaal weer een plaatsje hogerop te schuiven in de rankings (Vanpol en McCrae werden respectievelijk vierde en vijfde tijdens het BK XCO in Houffalize).

Een categorie lager begint Tom Van Ingelgom (foto rechts) aan zijn laatste seizoen bij de beloften. Voor Van Ingelgom bracht 2019 niet de verhoopte resultaten, maar met vernieuwde ambities begint hij aan het nieuwe seizoen.

Ibe Delbaere en Michiel Mertens zullen de kleuren van het team verdedigen bij de junioren. Bij de nieuwelingen en jeugd stuurt het Goeman Scott Cycling Team een kwartet het veld in: Milan Stiens, Manon Bontemps, Kwinten Bamelis en Owen Stiens. De masters Telly Parys en Dirk Beullens maken het team compleet.

Het team kan je hier volgen: www.facebook.com/goemanscottcyclingteam

Foto’s copyright Alfred Homsma/Goeman Scott Cycling Team