Goeman Scott Cycling Team is klaar voor 2020!

Door Jan Geys -

  • Sport

Goeman Scott Cycling Team is klaar voor 2020!

Na een zeer succesvol 2019, met onder meer de Europese titel XCO bij de junioren, zag het Goeman Scott Cycling Team tijdens het tussenseizoen heel wat speerpunten vertrekken. Het team verliest er het goede humeur niet bij en doet verder met waar ze zo goed in zijn: in een vertrouwde, huiselijke sfeer jonge renners klaarstomen voor de toekomst.

Nick Vanpol (niet aanwezig bij de teamvoorstelling want aan de slag in de Mediterranean Epic) is nieuw bij het team nadat hij de voorbije jaren onder de hoede van het Scott-MTBCOACH MTB Racing Team steeds meer tot ontbolstering kwam. Vanpol zet zijn MTB-carrière nu verder bij het Goeman Scott Cycling Team en hoopt net zoals Erno McCrae (foto links) nationaal weer een plaatsje hogerop te schuiven in de rankings (Vanpol en McCrae werden respectievelijk vierde en vijfde tijdens het BK XCO in Houffalize).

Een categorie lager begint Tom Van Ingelgom (foto rechts) aan zijn laatste seizoen bij de beloften. Voor Van Ingelgom bracht 2019 niet de verhoopte resultaten, maar met vernieuwde ambities begint hij aan het nieuwe seizoen.

Ibe Delbaere en Michiel Mertens zullen de kleuren van het team verdedigen bij de junioren. Bij de nieuwelingen en jeugd stuurt het Goeman Scott Cycling Team een kwartet het veld in: Milan Stiens, Manon Bontemps, Kwinten Bamelis en Owen Stiens. De masters Telly Parys en Dirk Beullens maken het team compleet.

Het team kan je hier volgen: www.facebook.com/goemanscottcyclingteam

Foto’s copyright Alfred Homsma/Goeman Scott Cycling Team

DoorJan Geys