Gunn-Rita Dahle verbaast in Vallnord met 30ste wereldbekerzege!

Door Jan Geys -

  • Sport

Gunn-Rita Dahle verbaast in Vallnord met 30ste wereldbekerzege!

Ongelooflijk maar waar, op haar 45ste is Gunn-Rita Dahle nog steeds de MTB-koningin. In Vallnord bekroonde ze een lange carrière, die reeds in de jaren negentig begon, met een dertigste wereldbekersucces! Jolanda Neff en Emily Batty strandden er op de dichtste ereplaatsen, terwijl ook Anne Tauber en Githa Michiels beiden mooi in de top tien eindigden!

Vrijdag voelde Gunn-Rita Dahle zich nog te ziek om deel te nemen aan de shorttrack wedstrijd, maar daar was vandaag tijdens de veel belangrijkere crosscountry niets meer van te zien. Wereldkampioene Jolanda Neff mocht dan weer wel als een bezetene gestart zijn, Gunn-Rita Dahle zat nooit ver. In de vierde van zes ronden kwam de Noorse terug tot bij Neff om ze in de vijfde ronde ook achter te laten.

Jolanda Neff eindigde een kleine halve minuut later als tweede en verstevigt daarmee haar leiderstrui in de tussenstand om de wereldbeker. Net als in Val di Sole reed Emily Batty ook in Vallnord een zeer sterke wedstrijd die beloond werd met de derde plaats.

Ondanks een gebroken vinger eindigde Anne Tauber weer op het podium in Vallnord, de Nederlandse kampioene werd vierde. De winnares van Val di Sole, Maja Wloszczowska, vervolledigde de top vijf. Belgisch kampioene Gita Michiels eindigde na een dijk van een wedstrijd als zevende. Nog een Nederlandse, Laura Michelle Kalberg, eindigde 56ste.

Afspraak morgen voor onze traditionele fotostory van deze vijfde wereldbekermanche XCO van 2018.

Uitslag World Cup MTB XCO Vallnord 2018 Elite women:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2018/07/valn_xco_we_results.pdf”]

De uitslag van de heren elites vind je hier: www.vojomag.nl/news/world-cup-mtb-vallnord-kerschbaumer-en-schurter-keren-de-rollen-om

DoorJan Geys