World Cup MTB Vallnord: Kerschbaumer en Schurter keren de rollen om

Door Jan Geys -

• Sport

Gerhard Kerschbaumer en Nino Schurter hebben een week na Val di Sole, waar Schurter won en Kerschbaumer tweede werd, in Vallnord de rollen omgekeerd. De Italiaan won daardoor voor het eerst in zijn carrière een wereldbeker MTB, terwijl Schurter tevreden moest zijn met plaats twee. Mathieu van der Poel had een mechanisch euvel en werd derde.

Net als vorige week in Val di Sole waren Schurter en Kerschbaumer de twee sterksten van de dag. Schurter moest echter enkele lengtes prijsgeven en dit keer speelde de Zwitser geen toneel. Kerschbaumer was gewoon te sterk voor de olympische kampioen en won voor het eerst in zijn carrière een world cup MTB.

Meer dan een tweede plaats zat er vandaag niet in voor Nino Schurter en Mathieu van der Poel moest tevreden zijn met plaats drie. Van der Poel had al vanaf de eerste ronde schakelproblemen waardoor hij zijn kleinste kransjes niet kon gebruiken, wat ook verklaart waarom Van der Poel in het begin van de wedstrijd eventjes van de voorposten verdween.

Achter Van der Poel werden Henrique Avancini en Jordan Sarrou respectievelijk vierde en vijfde. Belgisch kampioen Jens Schuermans reed een sterke wedstrijd die net een halve ronde te lang duurde; Schuermans werd voor de derde keer dit seizoen 17de. Kevin Panhuyzen is de tweede Belg in de uitslag; hij werd 33ste. Ruben Scheire eindigde vier plaatsen verderop als 37ste en Michiel van der Heijden werd 50ste. Erno McCrae eindigde tot slot als 67ste.

Nino Schurter behoudt uiteraard ruimschoots de leiding in de World Cup MTB, voor Mathieu van der Poel en Henrique Avancini.

Afspraak morgenavond voor onze traditionele fotostory van deze vijfde wereldbekermanche XCO van 2018.