Henrique Avancini en Manuel Fumic winnen openingsrit Brasil Ride

Door Jan Geys -

  • Sport

Henrique Avancini en Manuel Fumic winnen openingsrit Brasil Ride

Titelverdedigers Henrique Avancini & Manuel Fumic hebben gisterenavond de openingsrit gewonnen van de tiende editie van de Brasil Ride. De lievelingen van het Braziliaanse publiek haalden het voor Sebastian Fini en Julian Schelb. Hans Becking en zijn Portugese ploegmaat Tiago Ferreira eindigden als derde.

Er werden telkens twee duo’s tegelijkertijd op pad gestuurd voor een koppeltijdrit van 19,5 kilometer. Thuisrijder Henrique Avancini en zijn vaste Duitse partner Manuel Fumic bleken na afloop het snelst. De titelverdedigers gaan in de Brasil Ride op zoek naar hun tweede eindwinst als duo; voor Avancini zou een nieuw succes zijn vierde eindzege betekenen, een absoluut record!

Zover zijn we echter nog niet, maar deze eerste kilometers zijn wel een indicatie van wat we mogen verwachten. Niemand die zich vandaag immers heeft gespaard, dat zegt ook winnaar Manuel Fumic: “Dit was slechts 20 kilometer, maar het is altijd leuk om goed te beginnen aan een mtb-meerdaagse. Iedereen heeft vandaag het volle pond gegeven en hopelijk eindigen we over zeven dagen met de gele trui!”

Avancini evalueerde na afloop de eerste ‘battle’ van deze Brasil Ride: “Vorig jaar waren de omstandigheden veel zwaarder. De regen maakte de proloog toen heel wat trager, maar toch voelden we ons dit jaar ook veel sterker. Met dat verschil dat Fumic toen beter was dan mij en we nu even goed zijn. Dit is een goede start en het bewijs dat we in vorm zijn.”

De Deen Sebastian Fini, die de laatste twee jaar deze proloog won, eindigde met zijn nieuwe gelegenheidsploegmaat Julian Schelb (vorige week nog aan het feest in La Tramun) als tweede op 50 seconden van de winnaars.

Hans Becking en Tiago Ferreira moesten als derde al meer dan een minuut (1’03”) toegeven op winnaars Fumic en Avancini.

Jaroslav Kulhavy en Matous Ulman waren bij de favoriete duo’s de pechvogels van de dag. Allebei reden ze lek waardoor de Tsjechen slechts 16de werden op net geen vijf minuten van de dagwinnaars.

Bij de vrouwen ging de zege naar Leticia Cândido en Hercilia Najara. Ze haalden het voor Raiza Goulão & Angelita Parra en Jaqueline Mourão & Danilas Ferreira.

Nederlands succes was er bij de masters en grand masters. In de eerste categorie haalde Bart Brentjens het samen met Abraao Azevedo, in de tweede categorie ging de winst naar Peter Wouters met diens Duitse ploegmakker Günter Reitz.

De tweede rit is meteen de langste van de Brasil Ride 2019, maar liefst 143 kilometer moeten de renners overbruggen naar finishplaats Guaratinga.

Uitslag rit 1 Brasil Ride 2019: www.brasilride.com.br/results?prova=brasilride2

Foto’s copyright Fabio Piva, Ney Evangelista, Wladimir Togumi, Josue Fernandez / Brasil Ride

Tot slot het filmpje van de dag:

DoorJan Geys