Het Cannondale Factory-team gaat in zee met Shimano

Sport
15 January 2018 — Jan Geys

Het Cannondale Factory Racing-team, van onder meer Manuel Fumic, heeft een nieuwe partner aangekondigd. En deze nieuwe teampartner is niet van de minste, want vanaf 2018 gaat het team in zee met Shimano. Of dit betekent dat er ook een nieuwe XTR-groep zit aan te komen, weten we niet, maar het is in ieder geval wel de gelegenheid om een snelle blik te werpen op de nieuwe bike van het team. Als toemaatje geven we ook nog eens de namen mee van hun collectief voor 2018.

Teammanager Daniel Hespeler verduidelijkt dat de switch naar Shimano een belangrijke stap is voor het team: “Onze teamstructuur is op enkele punten gewijzigd om de nieuwe Olympische cyclus aan te vatten. De samenwerking met Shimano was daarin de ontbrekende puzzel. Iedereen is dan ook dolenthousiast om tot Tokio 2020 te kunnen samenwerken met Shimano.”

Als we de logica van het verleden volgen, waarbij het Japanse merk zijn groepen volgens een cyclische manier vernieuwde, dan zou 2018 de komst van een nieuwe XTR-groep moeten betekenen. Is het in dat opzicht dat Shimano een partnerschap heeft bewerkstelligd met het Cannondale-team? De toekomst zal het uitwijzen.

De Cannondale Scalpel van het team is in ieder geval uitgerust met de huidige XTR M9000 11-speed. Het team opteerde wel voor de mechanische versie en dus niet voor de Di2, ondanks het feit dat de bovenbuis wel degelijk voorzien is van een specifieke ruimte voor de Di2-batterij. Verder zien we een kettingblad van 36 tanden en een 11-42 cassette, duidelijk aangepast aan de noden van het trainingskamp dat het team momenteel uitvoert in Zuid-Afrika, ter voorbereiding van de Cape Epic.

Daarnaast doet het team in 2018 nog steeds een beroep op Enve (voor de wielen) en Schwalbe (voor de banden). De achterdemper komt dan weer van RockShox en de Lefty-vork maakt nog steeds gebruik van een interne technologie die afkomstig is van de Sram-groep.

Ook de remmen komen van Shimano.

Het collectief van het Cannondale Factory Racing Team verandert niet voor het nieuwe seizoen. Zo is Maxime Marotte ook in 2018 de kopman van het team en krijgt hij net als vorig jaar de steun van Manuel Fumic en de Braziliaan Henrique Avancini. Bij de vrouwen rekent het team op de zusjes Helen en Hannah Grobert. Het team zal het seizoen beginnen in de world cup van Stellenbosch, de eerste world cup van het nieuwe seizoen die op 10 maart plaatsvindt.

De presentatie van de Enve-wielen kan je hier nalezen: www.vojomag.nl/enve-2018-een-vernieuwd-gamma-en-een-strip-om-lekke-banden-een-halt-toe-te-roepen