Het einde nadert voor Henrique Avancini!

Door Jan Geys -

  • Sport

Het einde nadert voor Henrique Avancini!

Een einde in schoonheid, dat is wat de aankondiging van het einde van de professionele carrière van de Braziliaan Henrique Avancini goed omschrijft. Kort nadat hij tot wereldkampioen marathon werd gekroond, heeft de renner van het Caloi Henrique Avancini Racing Team zopas een bericht op zijn Instagram-account geplaatst om zijn pensioen aan te kondigen:

Henrique Avancini doet de boeken toe met meerdere overwinningen op zijn naam: wereldkampioen marathon in 2018 en 2023, meerdere etappeoverwinningen in de Cape Epic, winnaar van een wereldbekermanche XCO (Nove Mesto 2020) en auteur van meer dan 20 wereldbekerpodia en 63 overwinningen in UCI-evenementen …

Hier is het volledige bericht dat de Braziliaanse renner op zijn Instagram-account heeft geplaatst, gecombineerd met een documentaire waarin de laatste jaren van zijn carrière worden uitgelicht, en in het bijzonder zijn terugtrekking uit het Cannondale Racing-team en de oprichting van zijn eigen team, het Caloi Henrique Avancini Racing Team .

“Een paar weken geleden heb ik een besluit genomen. Iets dat van binnenuit kwam en mij overtuigde om mijn plannen voor de toekomst te veranderen. In mijn hoofd heb ik alles op een rij. Dit is het laatste hoofdstuk van mijn reis als professioneel atleet! 

Mijn reis was complex en prachtig. De documentaire over mijn seizoen is veranderd in een open brief om al mijn gevoelens bloot te leggen. Bekijk O Meu Motivo / My Reason op YouTube. Elk woord komt uit mijn ziel.

Binnenkort zal ik jullie wat meer vertellen over wat er gaat komen. Op dit moment kan ik alleen maar zeggen dat mijn projecten doorgaan; we krijgen de kans om op de beste manier afscheid te nemen, op een circuit.

Aan mijn familie, mijn vrienden, mijn fans en mijn partners … Momenteel wil ik alleen maar zeggen: mijn welgemeende: OBRIGADO!”

Twee jaar geleden had Enrique Avancini al een bericht geplaatst waarin werd gesuggereerd dat hij zijn carrière zou beëindigen, terwijl dat in werkelijkheid niet het geval was, maar deze keer lijkt het er wel op dat de Braziliaan de bladzijde zal omslaan. Waar en wanneer hij zijn laatste wedstrijd zal rijden, vertelde Avancini er niet bij.

DoorJan Geys